szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Közösségi oldalán üzent a DK elnöke az érettségizőknek.

Hétfőn elstartolt az idei magyarérettségi, amiről a Demokratikus Kolaíció elnökének, Gyurcsány Ferencnek is megvolt a véleménye. A politikus Facebook-oldalán a következőket írta:

Persze korosodó fickó vagyok én már hozzátok képest, hozzátok, akik éppen ezekben a percekben érettségiztek. Nem is akarlak negyven évvel ezelőtti storykkal untatni benneteket. De ennyi év távlatából hadd mondjak valamit: most ugyan ez a legnagyobb erőpróba, de pár év múlva már csak egy jó történet lesz. Emlékezni fogtok a tételekre, arra, hogy ki mennyire volt ideges vagy éppen dühítő laza, a kisebb-nagyobb stiklikre. Kevesebb múlik az érettségin, mint gondolnátok. Ha nehéz feladatok lesznek, az mindenkinek nehéz. Nagyjából azt hozzátok, ahogyan korábban tanultatok, teljesítettetek. Nem lesz nagy meglepetés. Hogy jó csavók és csajok lesztek, az nem ezen múlik. Ahhoz egyszerre kell több is és kevesebb is. Normálisnak, könnyednek, helyes embernek lenni nem az érettségi tanít meg és nem az tanúsítja. Szorítok nektek. Nem kell nagyon görcsölni. Na, írjatok azt a fránya magyar érettségit!:))))

A poszt ide kattintva is olvasható.

A magyarérettségiről eddig a következőket tudni a HVG oktatási szakportáljának, az Eduline-nak hála:

További részleteket a feladatokról és a pontozásról az Eduline cikkében olvashatnak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Dzsihadisták megtámadtak egy ENSZ-bázist és egy katonai támaszpontot Nigériában

Dzsihadisták megtámadtak egy ENSZ-bázist és egy katonai támaszpontot Nigériában

Brüsszelben sem tudják, hátrányos-e a magyaroknak, hogy a vakcinaigazolásban nincs típus

Brüsszelben sem tudják, hátrányos-e a magyaroknak, hogy a vakcinaigazolásban nincs típus

Jövő héten jön az újabb uniós vakcina

Jövő héten jön az újabb uniós vakcina