szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A baleset még tavaly ősszel történt.

A lánckörhintát egy gyermekfutballtornára vitte ki az üzemeltetője egy Győrhöz közeli településre tavaly ősszel. A berendezés működés közben, rajta tíz gyerekkel felborult. Öten megsérültek.

A körhinta érvényességi ideje egy évtizeddel korábban lejárt, tulajdonosának vállalkozói tevékenysége pedig szintén évekkel korábban megszűnt. A férfi ráadásul ittasan működtette aznap.

A húszszemélyes hinta azért borult fel, mert a rajta ülők súlya nem egyenletesen oszlott el rajta.

Az ügyészség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt büntetővégzés meghozatalára tett indítványt. A vádlott elismerte büntetőjogi felelősségét.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Elhagyta a 20 milliót a koronavírus-fertőzöttek száma

Elhagyta a 20 milliót a koronavírus-fertőzöttek száma

Kevesebb üdítőt ittunk a koronavírus miatt

Kevesebb üdítőt ittunk a koronavírus miatt

Vészjelzést adott le a Huawei, egyszerűen elfogynak a chipek

Vészjelzést adott le a Huawei, egyszerűen elfogynak a chipek