szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Cseh Katalin már kedden részt vesz az ALDE ülésén. Fekete-Győr András Momentum-elnök azt mondta a pártvezetés keddi sajtótájékoztatóján, októberben újabb pofonokat vihetnek be Orbánnak.

A Momentum nagyot nyert a vasárnapi EP-választáson – részletesen foglalkoztunk a párttal és azzal, mi történt, kattintson IDE –, tíz százalék körüli eredményt értek el, két EP-képviselőjük lesz. Cseh Katalin, Dontáh Anna és Fekete-Győr András (előbbi kettő EP-képviselő, utóbbi elnök) kedden délelőtt Budapesten tartottak sajtótájékoztatót.

Fekete-Győr arról beszélt, beérett az a munka, amibe a Momentum belefogott, „de nem vagyunk még a folyamat végén”.

A Fidesz és a DK mögött a Momentum lett a harmadik erő.

Azonban hozzátette, vasárnap nem váltották le Orbánt, arra majd 2022-ben lesz lehetőség, az őszi önkormányzati választásokon azonban további pofonokat tudnak bevinni Orbánnak. Ezért is várja mindenki jelentkezését, az EP-választást követő napon már fel is vettek háromszáz új tagot.

Cseh Katalin, a párt EP-listavezetője, új EP-képviselője (az egyik a kettőből, ahogy írtuk fent) azt mondta, nemcsak Magyarország, hanem Európa is választott, bebizonyosodott, hogy „Orbán és barátai kisebbségbe fognak szorulni, Európa nem kér a gyűlölködésből”.

A Momentum a Guy Verhofstadt vezette ALDE-hoz ül be, Cseh szerint az ALDE erős frakció lesz, ő innen egyenesen a reptérre megy, a bőröndje már össze is van pakolva. Már kedden részt vesz a delegációvezetők ülésén, fontos dolgokról fognak dönteni.

Napirendre kerül majd az is, ki legyen Juncker utódja, a fő esélyes a néppárti Manfred Weber, de Cseh azt mondta,

aki nem határolódik el Orbántól, nem tudjuk támogatni. Aki a magyar jogállamiságot visszaállítaná, azt tudjuk támogatni.

Donáth Anna (a másik momentumos EP-politikus) azt mondta, a mostani eredmények megerősítették a pártot, jó irányba mennek. „Folytatjuk, holnaptól országjárásba kezdünk, hogy amíg fel nem vesszük az EP-mandátumokat, megkérdezzük a választókat, hogy tudnánk a leghatásosabban képviselni az ő érdekeiket.”

Nem állunk meg, sokkal többet fogunk dolgozni – zárta.

 


2019 a választások éve. Kövesse az eseményeket hétről hétre a HVG hetilappal. Most 20% kedvezménnyel fizethet elő 4 vagy 8 hónapra is! bolt.hvg.hu

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Varga: Ami eddig jól jött a gazdaságnak, most pont az lett a hátrány

Varga: Ami eddig jól jött a gazdaságnak, most pont az lett a hátrány

Bejelentette visszavonulását Torghelle Sándor

Bejelentette visszavonulását Torghelle Sándor

Videón is láthatjuk, mi történt egy fekete lyukkal 55 millió évvel ezelőtt

Videón is láthatjuk, mi történt egy fekete lyukkal 55 millió évvel ezelőtt