szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kassai Dániel kilépett az LMP-ből. Egy napja sincs, hogy helyreállították tagságát.

A XVIII. kerületi politikust korábban azért zárták ki az LMP-ből, mert a tavaly áprilisi országgyűlési választások előtt visszalépett a választókerületében. Perre ment a döntés ellen, a Fővárosi Ítélőtábla neki adott igazat. Csütörtökön megírtuk, jogerős döntés született, hogy nem zárhatták volna ki a pártból.

Amikor az ítélethozatal után beszéltünk Kassaival, csak annyit mondott, szerinte az LMP hajóját meglékelte az Etikai Bizottság, a hajónak pedig már csak az árboca látszik ki, a Lehet Más a Politika brandként menthetetlenül megsérült és azok, akik ezt okozták, továbbra is ott vannak a pártban. Egy új, hiteles, erős zöld pártra van szükség, mondta akkor.

Mostanra eldöntötte, hiába állították helyre párttagságát, kilép.

Közösségi oldalán azt írja, hogy:

tegnap a bíróság visszahelyezett az LMP-be, de természetesen nem kívánok élni ezzel a lehetőséggel, ezért pár perce elküldtem nekik a kilépési nyilatkozatomat. A pártból most kiléptem, a továbbiakban nem kívánok a "Lehet" Más a Politika párttal foglalkozni, ennél sokkal fontosabb ügyek foglalkoztatnak.

Bejegyzésében leírja, nem távozik búcsú nélkül. „Utoljára még kiálltam azokért a volt és jelenlegi LMP-s tagokért, akiket meghurcolt az Etikai bizottság. Írtam egy beadványt, amiben az Etikai bizottságot arra kértem, hogy a tegnapi bírósági ítélet alapján helyezze hatályon kívül a korábbi jogszabálysértő ítéleteit a következő személyek vonatkozásában:

  • Tenk András László
  • Ságodi Zoltán
  • Schmuck Erzsébet
  • Ungár Péter
  • Szél Bernadett
  • Ábrahám Júlia
  • Doszpoly Botond
  • Hadházy Ákos

Továbbá kérjen bocsánatot az érintettektől.”

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Magyarországon a Skoda Enyaq iV villanyautó legolcsóbb változata

Magyarországon a Skoda Enyaq iV villanyautó legolcsóbb változata

A Jobbik feljelenti Hollik Istvánt rémhírterjesztésért

A Jobbik feljelenti Hollik Istvánt rémhírterjesztésért

22 halálos áldozata van a járványnak a BKV-nál

22 halálos áldozata van a járványnak a BKV-nál