szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Majd az Oktatási Hivatal eldönti, mikor akarja elvégezni a felülvizsgálatot – írta Gulyás Gergely.

Hiába várt a kormány vizsgálatára a CEU – legalábbis ez derül ki Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter válaszából, amit Szabó Szabolcs írásbeli kérdésére adott.

A független országgyűlési képviselő azt kérdezte Kásler Miklós emberi erőforrások miniszterétől – erre válaszolt Gulyás –, hogy milyen szinten, milyen gyakorisággal és menetrend szerint zajlanak az egyeztetések a Müncheni Műszaki Egyetem (TUM) és a Central European University (CEU) között. Szabó azt is tudni szerette volna, hogy az elmúlt egy évben volt-e vizsgálat és hatósági eljárás arról, hogy a CEU megfelel-e a felsőoktatási törvény követelményeinek.

A válasz valószínűleg nem nyugtatta meg a hallgatókat, hiszen a kormánynak semmilyen információja nincs arról, hogy haladnak a müncheni tárgyalások. Még ijesztőbb, hogy Gulyás tájékoztatása szerint

az elmúlt egy évben semmi nem történt a CEU ügyében.

„Az Oktatási Hivatal a felsőoktatási intézmények működési engedélyeinek felülvizsgálatát saját munkaterve szerint végzi. Az ön által pártfogolt egyetem esetében erre az elmúlt egy évben nem került sor” – írta.

A CEU a héten tartotta utolsó budapesti diplomaosztó ünnepségét, melyen Soros György fia is ott volt. Alex Soros angolul elmondott beszédében sokszor utalt a lex CEU-ra és a bécsi költözésre: „bár a magyar kormány azt állította, a CEU döntése volt, hogy elköltözik Budapestről, de ez egyszerűen nem igaz! A CEU-t betiltották, és ennek következtében ténylegesen elüldözték Magyarországról.”

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A halételekkel ehetjük meg a tengerbe került műanyag hulladékot

A halételekkel ehetjük meg a tengerbe került műanyag hulladékot

Orbán miniszterelnöki rekordot döntött

Orbán miniszterelnöki rekordot döntött

Csodaszép drónfotók érkeztek a behavazott Mátráról

Csodaszép drónfotók érkeztek a behavazott Mátráról