szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Már majdnem 24 órája tart a kálvária.

Megírtuk péntek este, hogy több mint száz magyar rekedt Tunéziában. Ugyanis műszaki hiba miatt nem szállt fel a gépük, és nem küldtek értük másikat. A magyarok többsége a Kartago Tours szervezésében ment ki Tunéziába, és a Tunisair járatával jöttek volna haza.

Információnk szerint egy gép hazajött azokkal, akik a reptéren várakoztak (ők reggel 8-kor érkeztek szombaton, 16 órát késett tehát a gép), de még mindig sokan vannak olyanok, akik az országban rekedtek. (Korábban a légitársaság egyik helyi képviselője azt mondta, a műszaki hibás gép helyére azért nem tudtak újat beállítani, mert a csütörtöki tuniszi robbantások miatt nagyon sok külföldi hagyja el az országot, és nincs szabad kapacitás.)

Jelentkezett egy olvasónk, akinek a családja érintett. Ő azt írta, az egész eset úgy indult, hogy gépüknek péntek délután kellett volna indulni, de éjjel 11-ig ki sem vitték őket a reptérre, addig a szállodai recepción várakoztak, mert szobájukat délben el kellett hagyniuk.

Később azt mondták a társaságnak, hogy szombat hajnali 1-kor indul a gépük, éjfélkor kivitte őket egy busz a reptérre, ahol közölték, mégsem indul a repülő. Hajnali háromra vitték a társaságot egy szállásra, Monastirba – nagy nehezen, ahogy olvasónk fogalmazott –, ahol kaptak ellátást. Ott azt mondták, később kapnak tájékoztatást.

Vannak olyanok is a társaságban, akik nem messze voltak az esettől, amikor a tuniszi robbantás történt. Sokkot kaptak, tőlük 50-100 méterre robbantottak.

Olvasónk hozzáteszi, köszönet a tunéziai hatóságoknak, akik kimenekítették a turistákat a helyszínről.

Többen tehát még mindig Tunéziában vannak, nem tudni, ők mikor jutnak haza, pedig már közel egy napja várják.

Kerestük a magyar utazási irodát az esettel, amint válaszolnak, jelezzük. A Facebookon a károsultak közösségbe szerveződtek, kárpótlást szeretnének, tudtuk meg.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egy kézikönyvvel veszi fel a harcot a koronavírus ellen a turisztikai ügynökség a hotelekben

Egy kézikönyvvel veszi fel a harcot a koronavírus ellen a turisztikai ügynökség a hotelekben

Nagyon rossz koronavírus-adatok jöttek Csehországból

Nagyon rossz koronavírus-adatok jöttek Csehországból

Gyurcsány: Szegények voltunk, mint a templom egere

Gyurcsány: Szegények voltunk, mint a templom egere