Magyar György szerint csak meg akarják félemlíteni Demeter Mártát

Magyar György szerint csak meg akarják félemlíteni Demeter Mártát

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hivatali visszaélés gyanújával nyomozás indult Demeter Márta ellen, kikérték a mentelmi jogát.

Megírtuk, Demeter Márta mentelmi jogát még a nyári szünet előtt, pénteken felfüggesztheti az Országgyűlés. Demeter mentelmi jogának felfüggesztését múlt pénteken kezdeményezte Polt Péter legfőbb ügyész. A gyanú szerint Demeter Márta törvényi kötelezettségét megszegve, közérdekből nem nyilvános adatokat adott ki, és valótlanul állította, hogy a Magyar Honvédség a miniszterelnök közvetlen hozzátartozóját törvénysértő módon szállította.

A 24.hu megkérdezte az esetről Magyar György ügyvédet, aki  teljesen abszurdnak tartja, hogy az ügyben büntetőeljárás indult. Szerinte legfeljebb polgárjogi sérelem érhette az érintetteket. Magyar szerint Demeter nem tett mást, mint a munkáját végezte azzal, hogy adatok után kutatott, azonban nem volt elég körültekintő az információk nyilvánosságra hozatalakor.

„Ez felróható neki, de szándékosság nem merülhet fel az ügyben, így büntetőjogi relevanciáját nem látom az ügynek. Jogszakmai szempontból furcsállom, hogy a Legfőbb Ügyész ehhez a nevét adja, indítványának már a Mentelmi bizottság előtt el kellene buknia, de a büntetőbíróság előtt feltétlenül.”

Ennek az ügynek a célja a megfélemlítés, tehát, hogy az ellenzék tudja, hol a helye – mondta.

Hozzászólások