A Belvárosban elkezdték komolyan venni a kutyák kitiltását parkokból, játszóterekről

A Belvárosban elkezdték komolyan venni a kutyák kitiltását parkokból, játszóterekről

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Egy 2009-es rendelet alapján nagy összegű bírságot helyezett kilátásba a kutyatulajdonosoknak a belvárosi önkormányzat.

A közterekre kihelyezett hirdetményekben fenyegette meg a kutyatulajdonosokat nagy összegű bírsággal az V. kerületi önkormányzat.

Az áthúzott kutyát ábrázoló ragaszok a napokban jelentek meg a Belváros frekventált részein - írja a 24.hu. A lapokat a Szabadság téren a közvilágítási oszlopokra celluxozták ki úgy, hogy már messziről látsszon: a legfontosabb üzenete az, hogy tilos az ebeket az V. kerületi parkokban sétáltatni, játszóterekre, bekerített parkokba bevinni, illetve elengedni.

A hirdetmény egy tízéves, Rogán Antal polgármestersége idején született önkormányzati rendeletre hivatkozik. A 2009-ben elfogadott rendelet szabályozta a kerületben az állattartás általános rendjét, és valóban szó szerint tartalmazza a kutyatulajdonosok szigorú megrendszabályozását. Tíz évvel ezelőtt fogadták el azt az előírást is, amely kötelezte a kutyatulajdonosokat, hogy ha az ebbel kilépnek az utcára, mindig magukkal kell vinniük az oltási könyvét is.

A lapnak nyilatkozó kutyások szerint betarthatatlan előírás, hogy kizárólag a kerület távoli pontjain létrehozott zárt kutyafuttatókba vigyék az állatokat. Azt mondták, hosszú évek óta senki sem zargatta őket, és a belvárosi tereken egymást jól ismerő közösségek alakulhattak ki, amelyek igyekeztek betartani és másokkal is betartatni a kutyatartás szabályait. Úgy érezték, nem is adódtak ebből mostanában olyan problémák, amelyek indokolnák a kemény fellépést.

Az önkormányzat nem válaszolt a lap kérdéseire.


Hozzászólások