szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az iskolakezdés miatt van esély nagyobb dugókra hétfőn, azonban tapasztalatunk szerint a 4-6-os villamos felújítása tényleg elkészül iskolakezdésre, de cserébe ezen a hétvégén egyáltalán nem jár. Az Üllői úton azonban még járnak a metrópótló buszok.

A 4-6-os villamospálya felújításának csúcsán - mikor a Margit hídon sem járt a villamos - durván 20 perc volt átjutni a Duna másik oldalára úgy, hogy a város ilyenkor mégiscsak üres. Nem volt elég a helyenkénti sávlezárás, még a villamospótló buszok is a dugóban araszoltak, a kánikulában benne csendesen párolódó utasokkal.

Ennek hétfőn vége: Tarlós István főpolgármester pár napja bejelentette, iskolakezdéstől, vagyis szeptember 2-ától ismét teljes vonalon jár a 4-6-os. Ugyanerre a BKK is ráerősített egy délutáni közleménnyel.

Az augusztus 31-szeptember 1-i hétvégén azonban a villamosok helyett a teljes vonalon pótlóbusz közlekedik.

Végigjártuk a pályaszakaszt, úgy látjuk, ez nem üres ígéret lesz. Ma már csak a Petőfi hídnál dolgoztak.

Ilyen a megújult szakasz.
©

Az iskolai szünetben csaknem 2 kilométeres szakaszon újították fel a villamosvonalat a Széna tér és a Margit utca, valamint a Práter utca és a Goldmann tér között illetve a Petőfi hídon. Az érintett részek többségében 2010 előtt volt utoljára nagyfelújítás. A BKK azt közölte, most

a korábbinál korszerűbb, könnyebben karbantartható vágányokra cserélték a nagy terhelésű járművek sűrű követése miatt elhasználódott sínpályát.

Innentől a felújításokat gyorsabban el lehet végezni. Szeptemberre kisebb munkák még maradtak, de ezek sem a villamosforgalmat, sem az utasokat nem zavarják már.

A 4-6-os villamost illetve a vele párhuzamosan futó körutat tehát visszakapjuk, ám a pesti oldal külső kerületeiből érkezők nem ilyen szerencsések. A hármas metró felújítása Kőbánya-Kispest és a Nagyvárad tér között még javában folyik, így az Üllői úton egy sávot elvesztettek az autósok, emiatt elég nagy dugó várható. A buszok viszont csúcsidőben 45 másodpercenként követik majd egymást.

©

A BKK összeszedte az alternatív járatokat, érdemes lehet vonatban is gondolkodni Kőbánya-Kispest és a belváros között. Az egyik menekülőútnak este lőttek: filmforgatás miatt augusztus 29-szeptember 2 között este hét és reggel hat (másodikán csak 19-24 óra) között lezárják az Illatos utat a Gubacsi út és a Gyáli út között, így az Üllői utat is nehéz kikerülni.

©

Ne felejtsék el azt sem, az Arany János utcai metrómegállónál is felújítás zajlik, a trolik a Bajcsy-Zsilinszky úton fordulnak. Ha szokatlanul nagy dugót tapasztal hétfő reggel, írjon vagy küldjön képet az ü[email protected]

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!