szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Népszava szerint több területen is eredményt vár el Kásler Miklóstól a miniszterelnök.

Kásler miniszter úr lehet mártír vagy nem mártír, de előbb vagy utóbb eredményeket kell felmutatnia

– a Népszava információi szerint ezt mondta Orbán Viktor miniszterelnök Kötcsén egy kérdésre válaszolva. Orbán az elmondások szerint arról beszélt, az egészségügyet egyben kell kezelni, a magán- és a közellátást is együttesen kell átvilágítani, elemzeni, a hálapénzt pedig meg kell szüntetni. A rendezvény végén Kásler Miklóst is megkérdeztük, miről beszélt Orbán Viktor, mire annyit válaszolt,

okosakat mondott.

A lap úgy tudja, amúgy kerülték a rendezvényen az egészségügy bajainak témáját, a Magyar Orvosi Kamara elnöke, Éger István is úgy kezdte mondandóját, ne tessék félni, nem az egészségügyről akarok kérdezni, hanem arról, hogy a sokgyerekes anyák korengedményes nyugdíjában miért van annyi megkötés.

Állítólag a téma kívül esik Orbán horizontján, ezért nem okvetetlenkedtek ezzel a résztvevők. A résztvevőkről készült galériánkat itt csodálhatja meg, itt pedig azt vettük át, miről esett még szó.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gergely Zsófia Itthon

Káslerék elővennék a budapesti aluljárók lezárásának tervét

Az Emmi ősszel a kormány elé viheti azt a javaslatot, hogy a főváros legnagyobb közlekedési csomópontjaiban elektromosan működtetett rácsokkal zárják le az aluljárókat, ezzel megakadályozva, hogy hajléktalanok a tilalom ellenére ott éjszakázzanak – derül ki a hvg.hu birtokába került kormányzati előterjesztésből. A még titkos javaslatcsomag több pénzt fordítana nehéz sorsú családok elhelyezésére is, és lakásokban alakítanának ki plusz férőhelyeket olyan otthontalanoknak, akik már képesek magukról gondoskodni.

Meghalt három koronavírusos beteg Romániában, mert leálltak a lélegeztetőgépek

Meghalt három koronavírusos beteg Romániában, mert leálltak a lélegeztetőgépek

Ötven nappal hosszabb a nyár, mint a hetvenes években

Ötven nappal hosszabb a nyár, mint a hetvenes években

Okoswifi vs. gyakorlatlan, ámde gyanakvó tesztelők – 1:0

Okoswifi vs. gyakorlatlan, ámde gyanakvó tesztelők – 1:0