szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Mi más is lehetne a téma, mint a kutatóintézet-hálózat elvétele.

Újabb rendkívüli közgyűlést tart a Magyar Tudományos Akadémia 2019. december 2-án „az intézmény működését érintő törvény, valamint a hozzá kapcsolódó feladatok tárgyában” – derül ki az MTA honlapjára pénteken feltöltött szűkszavú közleményből.

Erről egyébként már korábban is beszámoltunk, ugyanis néhány nappal ezelőtt a hvg.hu-hoz is eljutott az a levél, amelyben az akadémia elnöke, Lovász László meghívta a közgyűlésre a tagokat. Most azonban hivatalossá is vált mind az esemény ténye, mind az időpontja.

A közleményben eufemisztikusan körülírt jogszabály közben már életbe is lépett, az akadémia kutatóhálózatát az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat (ELKH) veszi át. Az MTA elnöke azonban kitart amellett, hogy ez sérti a tudomány szabadságára és a tulajdonjogra vonatkozó cikkeket az alaptörvényben, ezért az Alkotmánybírósághoz fordult.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Óriásplakát hirdeti a Cyberpunk 2077 érkezését Budapesten

Óriásplakát hirdeti a Cyberpunk 2077 érkezését Budapesten

Eljönnek a magyarok gyerekeiért – fenyegetőzött Beregszászon egy maszkos férfi

Eljönnek a magyarok gyerekeiért – fenyegetőzött Beregszászon egy maszkos férfi

Koronavírus: 151 halott, 5595 új fertőzött

Koronavírus: 151 halott, 5595 új fertőzött