szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az áldozatok rokona szerint az elkövető egy, a házban lakó idős férfi lehetett.

Megrongálták a szeptember elején Hajdúszoboszlón elhelyezett botlatóköveket – írta a Kibic Magazin. A lapnak az egyik áldozat családjának leszármazottja, Faluvégi Katalin írt beszámolót a történtekről.

Az elhelyezett kövek – Gunter Demnig német szobrászművész alkotásai – az asszony családjának munkaszolgálaton vagy Auschwitzban megölt négy tagjára emlékeztettek. Ezeket verték szét az átadást követő nap hajnalán.

A gyanú szerint az elkövető az az idős férfi lehetett, aki a botlatókövek átadására szóló meghívást még augusztusban gorombán visszautasította, mondván: az ő háza előtt nem lesz semmi ilyesmi.

Rejtő Jenő a múlt hé kapott botlatókövet
©

"Szavakat nem találok, azt érzem, a rokonaimat újra megölték" - írta Faluvégi Katalin, aki a történtek után megkereste a művészt, a rabbit, és az alpolgármestert, aki arról tájékoztatta, hogy már megtették az első lépéseket.

A hajdúszoboszlói önkormányzat az Index megkeresésére azt közölte, a botlatókövek helyreállításában - ami már folyamatban van - minden segítséget megadnak a családnak. A lap megkereste a hajdúszoboszlói rendőrséget is, ahonnan azonban azt a választ kaptuk, hogy ők nem kaptak sem bejelentést, sem feljelentést az ügyben.

(Kiemelt kép: Rejtő Jenő botlatókövének elhelyezése.)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Elismerte az észt külügy, hogy egy diplomatájuk is ott volt az illegális brüsszeli partin

Elismerte az észt külügy, hogy egy diplomatájuk is ott volt az illegális brüsszeli partin

Az Egyesült Királyságban és Budapesten is bordélyházat üzemeltetett egy nő

Az Egyesült Királyságban és Budapesten is bordélyházat üzemeltetett egy nő

Sportkocsiként lő ki a hegyomlás méretű új Ford

Sportkocsiként lő ki a hegyomlás méretű új Ford