szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A fideszes országgyűlési képviselő januárban kezdődő büntetőperében nekik is a vádlottak padjára kell majd ülniük.

Az ügyben Simonkáné Gábor Marianna ötöd-, Tóth Renáta pedig hatodrendű vádlott, költségvetési csalás és hamis magánokirat felhasználása miatt kell felelniük a bíróságon – tudta meg a 24.hu. A két nő több olyan gazdasági társaságban is tulajdonosok vagy tisztségviselők voltak, amelyek az ügyészség szerint részét képezték annak a céghálónak, amelynek segítségével Simonka Györgyék végrehajtották a költségvetési csalásokat.

Simonkáné is cégvezető volt a Magyar Termés TÉSZ Kft.-ben, amelynek tevékenysége a politikus és 32 társa elleni vádemelés középpontjában áll – olvasható a cikkben.

A lap úgy tudja, hogy az ügyészség látókörébe került Simonka 77 éves anyja is, aki ugyancsak több gyanús tevékenységű társaságban volt tulajdonos. Ellene azonban nem emeltek vádat, mert az ügyészség megítélése szerint nem vett részt a bűnszervezet működtetésében.

Korábban a Magyar Narancs információi alapján mi is megírtuk, hogy a vádiratban nyolc és fél év fegyházbüntetést és teljes vagyonelkobzást kért a fideszes politikusra bűnszervezetben különösen jelentős értékre elkövetett költségvetési csalás miatt.

A 24.hu úgy értesült, hogy az ügyészség szerint Simonka alakította ki azt a céghálót – bizalmasai és családtagjai részvételével –, amellyel vissza nem térítendő támogatásokat szereznek, hogy azok jelentős részét a saját hasznukra fordítsák. A vádhatóság a lap információi szerint azt is megállapította, hogy bár a társaságok jogi szempontból elkülönültek, valójában egyetlen, Simonka által irányított gazdasági egységként működtek, amelyben a fideszes képviselő vezető szerepe mindenki számára egyértelmű és megkérdőjelezhetetlen volt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A biztonságért a szabadságot adják a megfilmesített Szép új világban

A biztonságért a szabadságot adják a megfilmesített Szép új világban

Meghalt Rácz Sándor István 56-os szabadságharcos

Meghalt Rácz Sándor István 56-os szabadságharcos

Még két napig lehet elküldeni az szja-s sms-eket a NAV-nak

Még két napig lehet elküldeni az szja-s sms-eket a NAV-nak