szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hiába látták, amint a férfi kiszórja a réten a felesége maradványait, a gyilkosságot nem tudták rábizonyítani.

Bűnösnek mondta ki másodfokon a Győri Ítélőtábla a férfit, akit korábban a felesége meggyilkolásával vádoltak meg – írta meg a 444. Az emberölést nem tudták rábizonyítani, így testi sértés miatt kapott 7 év börtönt.

A darnózseli hentest, N. Jánost először azzal vádolták meg, hogy 2014-ben megölte a válófélben lévő feleségét. N. János korábban bántalmazta a nőt, emiatt a bíróság próbára bocsátotta, a felesége ennek a próbára bocsátásnak a lejárta előtt halt meg.

A férfit annak ellenére nem ítélték el gyilkosságért, hogy egy védett tanú látta, amint a Zseli-réten kiszórja egy zsákból a felesége maradványait. Csakhogy mivel nem tudták a szakértők megállapítani a halál okát, elsőfokon felmentette a bíróság N. Jánost a gyilkosság vádja alól. Másodfokon is azt mondta ki a bíróság: nem bizonyítható, hogy N. Jánost szándékosan okozta a nő halálát, ezért csak testi sértésért lehet elítélni. Azt is kiemelte, hogy aggasztó az egyre gyakoribb családon belüli erőszak, és hogy a nő holttestének eltüntetése különösen durva és kegyeletsértő volt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Így ünneplik a karácsonyt a Szegedi Szabadtéri Játékok sztárjai

Így ünneplik a karácsonyt a Szegedi Szabadtéri Játékok sztárjai

Kiderült a legdrágább Suzuki alapjának, a Toyota RAV4 PHEV-nek a hazai ára

Kiderült a legdrágább Suzuki alapjának, a Toyota RAV4 PHEV-nek a hazai ára

25 évre súlyosbították Ján Kuciak gyilkosának ítéletét

25 évre súlyosbították Ján Kuciak gyilkosának ítéletét