szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az ügyészség rablás miatt emelt vádat egy 64 éves férfi ellen, aki két éve ököllel megütött és kirabolt egy mozgássérült kecskeméti hajléktalant.

A hajléktalanként élő vádlott 2017 decemberében egy kecskeméti trafik előtt az utcán szóváltásba keveredett egy másik hajléktalan férfivel. A vádlott pénzt követelt a mozgássérült, tolószékben ülő sértettől, aki azonban nem adott neki.

A vádlott emiatt egyszer ököllel állcsúcson ütötte a tolószékes férfit, majd belenyúlt a sértett kabátjának jobb belső zsebébe és kivett onnan 2 ezer forintot. A sértett eközben a tolókocsiból kiesett, és a fejét a falba beleütötte.

A mozgáskorlátozott férfi csak korlátozottan tudott védekezni, a bántalmazás miatt az arcán nyolc napon belül gyógyuló zúzódásos sérülést szenvedett. A rendőrök később a rablással szerzett pénzt a vádlottól lefoglalták, így a kár megtérült.

Az erőszakos, többszörös visszaesőnek minősülő vádlottat rablás miatt vádolják, amit a törvény 5-től 10 évig terjedő szabadságvesztéssel szankcionál. Az ügyész végrehajtandó fegyház és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta a férfival szemben azzal, hogy a fegyházbüntetésből a vádlott ne legyen feltételes szabadságra bocsátható.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
1,5 méter – új táblákat rak az utak mellé a közútkezelő

1,5 méter – új táblákat rak az utak mellé a közútkezelő

Háromszorosára emelik a bérleti díjakat az ócsai devizahiteles lakóparkban

Háromszorosára emelik a bérleti díjakat az ócsai devizahiteles lakóparkban

Súlyos vonatbaleset történt Skóciában, 30 mentőautó vonult a helyszínre

Súlyos vonatbaleset történt Skóciában, 30 mentőautó vonult a helyszínre