szerző:
HVG
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Aki Nagy Imre újratemetésén a legbátrabb beszédet mondta – így vélekedett a harminc évvel ezelőtti eseményekről L. Simon László. Interjú a HVG-ben.

A CEU és az MTA elleni meccseket finomabb módszerekkel és jobb kommunikációval meg lehetett volna nyerni, az is csak a nyugdíjasokat hozza lázba, hogy Tormay Cécile-t hány órában tanítsák – mondta L. Simon László volt kulturális államtitkár, fideszes parlamenti képviselő.

Bayer Zsolt fideszes megmondóember az egyik Sajtóklubban azt mondta nemrég, a hálátlan fiatalok miatt vesztette el októberben a Fidesz Budapestet. Erre L. Simon azt mondta:

Az én generációm számára a Fidesz a szabadságot jelentette, Orbán Viktor az a hős volt, aki Nagy Imre újratemetésén a legbátrabb beszédet mondta. Az egyik lányom, aki jövőre választókorú lesz, 2002-ben született, az ő számára viszont a Fidesz azt a hatalmat jelenti, amiben felnőtt, Orbán Viktor pedig apja nemzedékét, ami ellen, mint minden „rendes” tinédzser, lázad.

Az ő gyermekeit azonban nem fenyegeti az a veszély, hogy momentumosok legyenek – mondta. „Egyébként a fiatalok között még mindig elég jól áll a Fidesz, az egyetemisták, tehát a jövő véleményformálói között veszítettünk sokat a népszerűségünkből.”

Hogy a főváros elvesztésének van-e köze az MTA, a CEU és a színházak elleni hadjárathoz, L. Simon elmondta:

Én támogattam a kormány döntéseit, például azt, hogy az állam szerepet vállaljon az akadémiai intézetrendszer átalakításában. Ezeket a meccseket meg lehetett volna nyerni finomabb módszerekkel és jobb kommunikációval. Az, hogy a fiatalokat nehéz megszólítaniuk a hagyományos pártoknak, nemcsak a mi problémánk, hanem a baloldalé is.

Hamvay Péter interjúját keresse a csütörtöki HVG-ben és a hvg360 oldalán:

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tíz éves a BKK, az elvált szülők meggyötört, éheztetett gyermeke

Tíz éves a BKK, az elvált szülők meggyötört, éheztetett gyermeke

Lantos Gabriella Kossuth-díjat adna Majkának

Lantos Gabriella Kossuth-díjat adna Majkának

Titkos jelek után vizsgálódtak Leonardo da Vinci alkotásain, mikroélőlényekre bukkantak

Titkos jelek után vizsgálódtak Leonardo da Vinci alkotásain, mikroélőlényekre bukkantak