szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Budapest 2023-ban rendezne atlétikai világbajnokságot. A rendezés jogát elnyerte a város, stadion még nincs. A kerület új, ellenzéki polgármestere, Baranyi Krisztina elmondta, mi kell ahhoz, hogy Ferencváros megadja az engedélyt a stadion megépítésére.

Baranyi Krisztina néhány nappal ezelőtt a Digi Sport egyik műsorában azt mondta, „luxus megépíteni egy olyan stadiont, amelyet aztán szinte senki sem látogat majd a világverseny után, legfeljebb azok, akik azt használják.” Azonban szívesen beszélget a világbajnokság szervezőivel és meg lehet győzni. „Talán az atlétikai stadion esetében is lehetne kompromisszumot kötni, de egyelőre még nem jött ilyen ajánlat.”

Pénteken Baranyi Krisztina sajtóbejárást tartott, ahol a hvg.hu munkatársa is ott volt. Elmondta, milyen feltételek teljesülése mellett támogatja a vb megrendezését, valamint a stadion megépítését.

Ferencváros polgármestere nem atlétikai stadiont, hanem egy tömegsportigény kielégítésére alkalmas központot szeretne. Ezt a világbajnokság után átadnák a budapestieknek. A stadion mellé sok zöldet, szoborparkot, kutyafuttatót, játszóteret és szakrendelőt is elképzelt, ezek is a feltételei között szerepelnek.

Feltétele, hogy:

  • a diákváros koncepció első két üteme valósuljon meg, ami 4000 kollégiumi helyet jelent két éven belül;
  • tárgyaljanak róla, hogy az Országos Széchényi Könyvtár Ferencvárosba költözzön.

Baranyi beszélt arról is, hogy maradjon meg a Vituki strand, azt adják át a közösségnek.

Ha ezek megvalósulnak, akkor Ferencváros megadja az engedélyt a stadion megépítésére.

A témában korábban megírtuk:

A Fővárosi Közgyűlés november 27-én dönt az atlétikai stadionról.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!