szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A petíciót elindító gyógypedagógus szerint valóságos roham indult a kérelmekért.

Már több mint 13 ezren írták alá azt a nyílt levelet, amit a kötelező iskolaérettségi szabályozás miatt egy gyógypedagógus írt. Molnár Anikó szerint az új törvény megcsorbítja a szülők jogait és megkérdőjelezi a szakemberek kompetenciáját. Szerinte a törvény miatt valóságos roham indult a kérelmekért, ami óriási terhet ró a pedagógiai szakszolgálatokra.

A kötelező 6 éves kori iskolakezdés miatt tegnap a parlament előtt is tüntettek, erről ebben a cikkben írtunk hosszabban. Az RTL Híradó kereste az Emberi Erőforrások Minisztériumát az üggyel kapcsolatban, ők azt írták, nem az a cél, hogy az iskolaéretlen gyerekeket minden áron iskolába kényszerítsék, hanem, hogy kiszűrjék a visszaéléseket. A gyerekek minden indokolt esetben megkapják majd a felmentést, és a kérelmek elbírásálánál figyelembe veszik majd a környezet - a szülők, a pedagógusok - véleményét is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Emmi: Lehet használni mobiltelefont a Covid-osztályokon

Emmi: Lehet használni mobiltelefont a Covid-osztályokon

Holtan találtak egy idős nőt Hegymegen

Holtan találtak egy idős nőt Hegymegen

A WHO továbbra is kitart mellette, hogy a koronavírus Kínából terjedt szét a világban

A WHO továbbra is kitart mellette, hogy a koronavírus Kínából terjedt szét a világban