szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Bejelentette a II. kerület új polgármestere, hogy mennyibe kerülnek mostantól a tíz és húsz alkalomra szóló belépők a Gyarmati Dezső Uszodában.

Őrsi Gergely azt írta Facebook-oldalán, hogy a lakossági visszajelzésekre reagálva módosították a jegyárakat, amelyek korábban magasabbak voltak, mint bármely másik hasonló fővárosi létesítményben.

A felnőtt napijegyért például 4200, a diák- és nyugdíjas napi belépőért 2500 forintot kértek – a kerületi lakosok ennél 400, illetve 300 forinttal juthattak hozzá olcsóbban a jegyekhez. Két órás benntartózkodásért a felnőtteknek 2400 forintot kellett fizetniük, a kedvezményes jegyek pedig 1700 forintba kerültek. Az éves bérlet árát 480 ezer forintban határozták meg, annak ellenére, hogy a létesítményben egyelőre mindössze a fedett nagy medence felét használhatják a látogatók.

Őrsi most azt írta, hogy több ponton szeretnének változtatni az árképzésen, ennek első lépéseként tíz és húsz alkalmas bérleteket tesznek elérhetővé. Ezekkel két órán át lehet használni az uszodát, és 60, illetve 120 napig érvényesek.

Az előbbieket a felnőttek 22 ezer, az utóbbiakat 38 ezer forintért vásárolhatják meg, a diákok és a nyugdíjasoknak, valamint a kerületi lakosok pedig kedvezménnyel vehetnek belépőt.

Az uszodát több mint 7 milliárd forintból építették fel, a költségek legnagyobb részét, 6,4 milliárdot az állam adta a projektre, a fennmaradó részt finanszírozta meg önerőből a kerület. Mire elkészült, az eredetileg tervezetthez képest 40 százalékkal drágább lett a beruházás. Ezt Láng Zsolt a kerület most leváltott polgármestere ezt a műszaki paraméterek megváltozásával, az anyagárak és a munkadíjak növekedésével, valamint a szakemberhiánnyal magyarázta.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ön is kipróbálhatja a Google szörnykészítőjét

Ön is kipróbálhatja a Google szörnykészítőjét

Szlávik János arra tippel, még karácsony előtt tetőzhet a járvány

Szlávik János arra tippel, még karácsony előtt tetőzhet a járvány

Négy forgatókönyvet készít az UEFA arról, hány nézőt engedhetnek be az Eb meccseire

Négy forgatókönyvet készít az UEFA arról, hány nézőt engedhetnek be az Eb meccseire