szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Azért nem tulajdonosa az ingatlannak, mert azt a felesége a házasságkötésük előtt értékesített vagyonból finanszírozta – közölte a Fidesz frakcióvezetője.

Kétszáz négyzetméteres, úszómedencés nyaralója van Révfülöpön Kocsis Máté feleségének – tudta meg a 24.hu. A tulajdoni lapon szereplő adatokra hivatkozva azt írja az oldal, hogy Kocsisné Márkus Szilvia 2014-ben vásárolta meg a két szomszédos telek egyesítésével létrejött, 1100 négyzetméteres területet, ahol 2017-ben építették fel a házat.

A lap megjegyzi, hogy az ingatlan – értelemszerűen – nem szerepel Kocsis Máté vagyonnyilatkozatában. És bár a képviselő házastársának is nyilatkoznia kell a vagyonáról, az Országgyűlésnek leadott dokumentum nem nyilvános.

A lap megkereste a Fidesz frakcióvezetőjeként dolgozó Kocsist, aki a írásban és szóban az közölte az ingatlanszerzésről, hogy a nyaraló szerepel a felesége vagyonnyilatkozatában, a megvásárlásához pedig nem vettek fel hitelt. Kocsisné Márkus Szilvia egy, a II. kerületben örökölt lakás értékesítése után vette meg a révfülöpi telket 13,5 millió forintért. Azt is elárulta Kocsis, hogy a 200 négyzetméteres nyaraló építését a felesége szülei által eladott 300 négyzetméteres budaörsi házért kapott pénzből fedezték. Az építkezés költsége 77,5 millió forint volt, ami mellett további körülbelül 6 millió forint egyéb költségük volt.

A balatoni ingatlan így összesen 97 millió forintba került.

A politikus azt mondta a lapnak, hogy azért nem tulajdonosa a révfülöpi ingatlannak, mert azt a házasságkötésük előtt értékesített vagyonból finanszírozta a felesége.

A 24.hu megjegyezte: Kocsisné Márkus Szilvia két állami vállalattól is fizetést vesz fel tavaly ősz óta: a DBC Dél-budai Centrum Projekt Beruházó és Ingatlanfejlesztő Zrt. igazgatósági tagja, amely a majdani Dél-budai Centrumkórház megvalósítását végzi, emellett a Millenáris Széllkapu Beruházó, Fejlesztő és Üzemeltető Nonprofit Kft. felügyelőbizottsági tagja.

Nemrég írtunk arról, hogy Kocsis Máténak – a kerület korábbi polgármesterének – százmilliós háza van Józsefvárosban, amelyhez különös körülmények között jutott hozzá. Ráadásul az UNESCO világörökségi tanácsadó szervezete, az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottsága is aggódva szemlélte az átépítését.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!