szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Őrsi Gergely azt írta, a hamis lejáratások helyett a kerület valós problémáival foglalkozik inkább.

A II. kerület október 13-án megválasztott polgármesterét, Őrsi Gergelyt is megzsarolta az Angyal ügyvédje blog, ezt az MSZP politikusa ismerte el a 24.hu-nak. Őrsi a portálnak azt mondta, részleteket egyelőre nem tud elárulni, mert rendőrségi ügy van folyamatban, és ez akadályozná a nyomozást. Annyit azért hozzátett, hogy nem közvetlenül őt keresték meg, hanem Molnár Zsoltot és egy másik személyen keresztül zsarolták meg a kerületi polgármestert.

A II. kerület polgármestere egy Facebook-videóban is reagált. A bejegyzés szövegében azt írja, semmilyen zsarolási kísérletnek nem enged.

Hamis lejáratások helyett a kerület valódi problémáival foglalkozom, ezzel bíztak meg a választók. Innentől ez egy rendőrségi ügy, munkájukat mindenben segítem és én is teszem a dolgomat polgármesterként.

Őrsi leírta, hogy a zsarolás előtt különböző csatornákon keresztül már eljutottak hozzá a hírek, hogy lejáratási kísérletet terveznek ellene, amennyiben nem teljesíti a követeléseket.

A zsarolók célja többek között az is, hogy a kerület közéletének javítása és valódi problémák elhárítása helyett valótlanságok tisztázásával teljenek a napok – írta.

Korábban Molnár Zsoltról derült ki, hogy meg akarták zsarolni, ezt az MSZP pártigazgatója mondta el hétfő reggel az ATV-ben. Molnár arra a kérdésre, hogy a zsarolónak van-e köze Német Gáborhoz, az Egyenlítő blog egykori szerkesztőjéhez, azt mondta: nem tudja cáfolni.

Az Angyal ügyvédje nevű blog még pénteken írta meg, hogy ismert ellenzéki politikusok kábítószer-, szex- és korrupciós ügyeiről ígér leleplező anyagokat. A Kiss Krisztina néven író szerző szerint ellenzéki polgármester és a „főnöke” évek óta egy VI. kerületi társasházba járt prostituáltak szolgáltatásait igénybe venni és kábítószerezni.

A 24.hu azt írja, a kérdéses lakás állítólag Molnár tulajdonában van, de az nem szerepel a vagyonnyilatkozatában. Molnár ezt tagadta az ATV-ben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Viszlát, erdőirtás? Laboratóriumban nyomtatnának fatárgyakat

Viszlát, erdőirtás? Laboratóriumban nyomtatnának fatárgyakat

Leállított több Trump elleni pert az amerikai legfelsőbb bíróság

Leállított több Trump elleni pert az amerikai legfelsőbb bíróság

Mától letölthető a kormány ingyenes otthoni szoftvercsomagja, de ne örüljön előre

Mától letölthető a kormány ingyenes otthoni szoftvercsomagja, de ne örüljön előre