szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A külügyminiszter ismét hangsúlyozta, hogy Magyarország tagja akar lenni egy erős közösségnek.

„Hülyeség” – így reagált Moszkvában Szijjártó Péter arra a felvetésre, miszerint Magyarország el akarja hagyni az Európai Uniót, idézte a külügyminisztert a Sputniknews.

Mi egy erős Európai Unióban vagyunk érdekeltek, ez pedig úgy valósulhat meg, ha a közösséget erős tagállamok alkotják. Szeretnénk az EU-t újra naggyá tenni – mondta riportereknek Szijjártó.

A portál emlékeztetett, hogy december elején a dán Saxo befektetési bank egyik előrejelzése szerint a Magyarország és az Európai Unió közötti „15 éves házasság” válságban van, országunk követheti az Egyesült Királyság példáját, és elhagyhatja a közösséget.

A Saxo akkor a 7-es cikkely szerinti eljárással, illetve a Orbán Viktor, az Európai Unió értékeivel szembemenő politikájával indokolta jóslatát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Gazdaság

Szijjártó Péter keményen beszólt a finn EU-elnökségnek Kübekházán

A külügyminiszter azt üzente a finn uniós elnökségnek, hogy hagyjanak fel a hazug vádakkal, foglalkozzanak inkább Szerbia csatlakozási tárgyalásaival. Az új magyar-szerb kis határátkelő megnyitásakor, Szijjártó továbbra is súlyos bűncselekménynek nevezte az illegális határátlépést, szemben azokkal, akik ezt emberjogi kérdésként kezelik.

Poloskát találtak Boldog István volt irodájában

Poloskát találtak Boldog István volt irodájában

Hackerek törhették fel a Nemzeti Színház honlapját

Hackerek törhették fel a Nemzeti Színház honlapját

Benyújtották kérelmet az orosz vakcina EU-s engedélyeztetésére

Benyújtották kérelmet az orosz vakcina EU-s engedélyeztetésére