szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Februárban időközi országgyűlési képviselő-választás lesz Fejér megyében, a Fidesz még nem állt elő a jelöltjével.

A Fidesz még nem elemezte a dunaújvárosi kudarc okait és még mindig nem nevezték meg az időközi polgármesterválasztáson induló jelöltjüket se. Erről Dorkota Lajos, a Fidesz választókerületi elnöke beszélt a Népszavának.

A Fidesz az országgyűlési és az önkormányzati választáson is gyengén szerepelt a városban, a parlamenti választáson a jobbikos Pintér Tamás legyőzte fideszes ellenfelét, majd megválasztották polgármesternek is. A helyhatósági választáson ráadásul az ellenzék a Rajta Újváros! Egyesület ernyője alatt induló jelöltjei mind a 10 körzetben győztek.

A cikk szerint a Fidesz bukását az okozhatta, hogy a közgyűlés ülésein lekezelőn bántak az ellenzékkel, miközben a város irányításában nem tudtak sok sikert felmutatni. A korrupciós ügyek és a közvilágítási botrány szintén sokat ártott a párt renomájának.

Mivel Pintér Tamást megválasztották polgármesternek és lemondott október végén az országgyűlési mandátumáról, így időközi választás lesz a Fejér megyei 4. számú választókerületben, amit február 16-ra tűzött ki a Nemzeti Választási Bizottság. Az ellenzék jelöltjét Pintér jelölte ki, az asszisztense, a szintén jobbikos Kálló Gergely indul a parlamenti helyért.

A Népszava információi szerint a helyi Fidesz olyan, a kormánnyal szimpatizáló, a szakmájában elismert civilt keresett, akit nem terhelnek a kormány sokak által kritizált döntései. Tekintélyes intézményvezetőkre gondoltak, de a kiszemeltek egyike se vállalta a jelöltséget.

Már nincs sok ideje a Fidesznek, mert a kampány már december 28-án elkezdődik, igaz jelölteket január 10-éig lehet bejelenteni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Marabu Féknyúz: Bízhatok a vakcinában?

Marabu Féknyúz: Bízhatok a vakcinában?

A teljes összeg rendelkezésre áll a Lánchíd felújításához

A teljes összeg rendelkezésre áll a Lánchíd felújításához

James Corden még egyszer utoljára jól kiparodizálja Trumpot

James Corden még egyszer utoljára jól kiparodizálja Trumpot