szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A volt polgármester szerint elképzelhető, hogy az új baloldali városvezetés sajnálja a támogatást a nyugdíjasoktól, ezért jelennek meg éppen most ezek a cikkek róla.

A hvg.hu is megírta, hogy az előző újpesti önkormányzat bőkezűen osztogatta a kampányajándékokat az októberi önkormányzati választások előtt. A korábbiaknál nagyobb, krumpli mellett kávét, teát, virágmézet és fodros kocka tésztát is tartalmazó csomagokkal kedveskedett nyugdíjaskorú választóinak a Wintermantel Zsolt vezette hivatal.

A kerület új, ellenzéki vezetése a 24.hu-hoz eljuttatott közleménye szerint a nyugdíjasoknak kiosztott csomagokra összesen majdnem százmillió forintot költött az önkormányzat.

Wintermantel Zsolt most Facebook-posztban reagált a 24.hu cikkére. A posztban azt írja, hogy büszke az újpesti nyugdíjasok támogatására. Az elmúlt kilenc évben 17 alkalommal 24 ezer nyugdíjast támogattak minden tavasszal és ősszel.

Szerinte “a jövőt úgy lehet építeni, ha tiszteljük a múltat”.

Bennem az idősebb nemzedék tiszteletet és szeretetet ébreszt. Ha egy idős bácsit látok az utcán, a nagypapám jut eszembe, és a vele töltött percek emlékei derengenek fel előttem.

Wintermantel hozzáteszi azt is, hogy az ajándék minden nyugdíjasnak járt, “különbségtétel nélkül”.

Az osztás szervezésében és lebonyolításában “az önkormányzat és az önkormányzati cégek dolgozói szabadidejükben és térítés nélkül vettek részt, hogy ők is kifejezzék a tiszteletüket, szüleink, nagyszüleink generációja előtt.”

A volt polgármester bejegyzésében azt is felveti, vajon miért pont most jelentek meg ezek a cikkek, és hogy vajon arról van-e szó, hogy az új baloldali városvezetés sajnálja a támogatást a nyugdíjasoktól, és ezért meg akarják szüntetni ezt a hagyományt:

De ezt a döntést fel kell vállalniuk. Ki kell állniuk az újpestiek elé és nekik elmondani: eddig volt ilyen támogatás ezután nem lesz.

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és mindennap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, támogassatok bennünket! Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk számotokra!