szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A kultúráért felelős főpolgármester-helyettes közölte: az ő vizsgálatuk folytatódik.

„Annak ellenére, hogy az Újszínház a napokban lezárta belső etikai vizsgálatát a szexuális zaklatás gyanúját felvető ügyben, a Főváros által indított felügyelőbizottsági vizsgálat továbbra is folyamatban van” – írta pénteki közleményében Gy. Németh Erzsébet.

A kultúráért felelős főpolgármester-helyettes szerint ezt „különösen indokolttá teszi, hogy az ügyben az ATV Egyenes Beszéd című műsorában megszólalt Szántó Péter, a zaklatási ügyet bejelentő volt színházi dolgozó, aki szerint már tanúvallomások is keletkeztek az ügyben, amelyek megerősítik korábbi bejelentése tartalmát”. Gy. Németh megjegyezte: arra kérte a felügyelőbizottságot, hogy a vizsgálat terjedjen ki a frissen felvetődött tényekre, vallomásokra is.

Az Újszínházat vezető Dörner Györgyöt azután vonta kérdőre a Fővárosi Önkormányzat, hogy Karácsony Gergely főpolgármester, valamint a Színházi Dolgozók Szakszervezete (Szídosz) bejelentést kapott egy 2016 elején történt állítólagos szexuális visszaélésről. Az az érdekképviselet válaszából derült ki, hogy az érintett, aki ellen a bejelentés érkezett, a saját elnökük, Mihályi Győző.

Mihályi Győző visszaadja a főszerepeit

Egészségi okokra hivatkozva döntött így az Újszínház zaklatással megvádolt színésze, miután az ügyben lezárták a vizsgálatot.

Az Újszínház csütörtökön bejelentette, hogy az etikai bizottsága nem talált bizonyítékot a szexuális zaklatásra az ügyben. A testület szerdán zárta le a vizsgálatot.

A bejelentést Szántó Péter, az intézmény volt ügyelője tette. Azt írta, folyosói beszélgetésekből megtudta, hogy Mihályi az öltöztetőjével szemben követett el visszaélést 2016 februárjában. Dörner György azt korábban elismerte, hogy Mihályi és egy nem művészi dolgozó között volt konfliktus, ám állítása szerint az korábban, 2015 végén történt, a dolgozó pedig „a helyzetet maga rendezte”, és többször „kifejtette, hogy nem kíván az üggyel foglalkozni”.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Fontos tudományos vizsgálat indult Magyarországon, és ehhez alsónadrágok is kellenek

Fontos tudományos vizsgálat indult Magyarországon, és ehhez alsónadrágok is kellenek

Elhunyt 245 beteg, 8053 az új fertőzött

Elhunyt 245 beteg, 8053 az új fertőzött

Mutatós a Lenovo új telefonja, csak ne törne ketté olyan könnyen

Mutatós a Lenovo új telefonja, csak ne törne ketté olyan könnyen