szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Nem talált semmiféle bizonyítékot a szexuális zaklatásra az Újszínház etikai bizottsága.

Az Újszínház etikai bizottság szerdán lezárta a vizsgálatot a szexuális zaklatás gyanújába keveredett Mihályi Győző ügyében. A színház a Facebookon posztolta közleményét, Mihályi neve említése nélkül (a színész egy névtelen bejelentő szerint 2016-ban szexuálisan zaklatta az öltöztetőjét, erről itt írtunk bővebben).

Az Újszínház teljesen alaptalannak tartja a vádat. Eleve a bejelentés sem stimmelt szerintük: a névtelen bejelentésben "több időbeli és tárgybeli pontatlanság volt. Az Újszínház szerint a bejelentő maga sem állította, hogy az érintett színész szexuális zaklatást követett el, és különben sem sértettként tette a bejelentést, hanem "általa hallott információk alapján".

A vizsgálat során nem került elő a zaklatásra vonatkozó bizonyíték, "ilyen cselekményt nem tárt fel a vizsgálat", és hivatalos bejelentést sem tett senki.

Emiatt a színház a továbbiakban nem kíván foglalkozni a "sajtóban megjelenő híresztelésekkel", és nem is nyilatkoznak többet az ügyről.

Mihályi Győző is megszólalt korábban az őt ért vádakról, melyeket rágalmazásnak tart, sőt "liberális támadást" sejt a háttérben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hatvan-hetven választókerületben lesz MSZP-s jelölt az előválasztáson

Hatvan-hetven választókerületben lesz MSZP-s jelölt az előválasztáson

Két hónap ingyenfilmezést ígér egy új androidos app, de nagy bajt csinál vele, ha telepíti

Két hónap ingyenfilmezést ígér egy új androidos app, de nagy bajt csinál vele, ha telepíti

Óvatos a Microsoft, csak szeptemberre tervezi a „nagy nyitást”

Óvatos a Microsoft, csak szeptemberre tervezi a „nagy nyitást”