szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az, hogy "egy fillért se fizessünk" a fogvatartás körülményei miatt perlőknek, nem jelenti azt, hogy nem is fizetünk.

Nem arra adott utasítást Orbán Viktor, hogy ne fizessék ki a rossz börtönkörülmények miatt jogerősen megítélt kártérítést a raboknak - mondta az RTL Klub Híradójának Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium államtitkára.

Völnert azután kérdezte a csatorna, hogy Orbán csütörtökön azt mondta, az emberek igazságérzetét sérti, hogy elítélt bűnözőknek fizetni kell azért, mert a fogvatartás körülményei nem megfelelőek. (A másik, ami Orbán szerint sérti az igazságérzetet, a gyöngyöspatai roma diákok szegregálása miatt megítélt 100 millió forint.) Orbán a sajtótájékoztatón úgy fogalmazott:

szerdán konzultáltam az igazságügyi miniszterrel, és mondtam, hogy egy fillért se fizessünk. Nagyon sokra büntettek bennünket. Mondtam, hogy vállaljuk a vitát, mert ez egy lehetetlen állapot.

Orbán szavait könnyű visszakeresni, mert a Fidesz ezt a gondolatmenetet külön videóban terjeszti a Facebookon:

Völner Pál szerint tehát ez nem azt jelenti, hogy innentől nem fizet az állam, Orbán arra gondolt, hogy egy új szabályozást kell kidolgozni. Arra a visszakérdezésre, hogy ha Orbán ezt gondolta, miért nem ezt mondta, Völner azt felelte,

egy sajtótájékoztató szűk fórum arra, hogy részleteiben elmagyarázzanak egy jogi szabályozást.

 

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!