Önbíráskodásért tartóztattak le egy férfit, aki megverte volt élettársát

Önbíráskodásért tartóztattak le egy férfit, aki megverte volt élettársát

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A nő egy korábbi vita miatt megkarcolta a férfi autóját, mire a férfi őrjöngeni kezdett.

A megalapozott gyanú szerint a 31 éves férfi 2020. január 7-én este a volt élettársa kunadacsi lakóhelyén szidalmazta és bántalmazással fenyegette meg a három hónapos közös gyermeküket a kezében tartó sértettet, belerúgott a kiságyba, majd távozott. Ezután a férfi SMS-ben tett sértő megjegyzéseket, ami miatt a volt élettárs megkarcolta a férfi ház előtt álló autóját – írja közleményében a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség.

Ezért a férfi visszament a sértett lakóházához, berúgta a bejárati ajtót és leszakította az ajtón lévő redőnyt, majd a házba bejutva törni-zúzni kezdett, berendezési tárgyakat rongált, a tükrös szekrényt összetörte, a babavédő rácsot szétrúgta és a ventilátort földhöz vágta.

Ezen kívül a férfi hosszan bántalmazta is a volt élettársát, tenyérrel és ököllel többször fejbe vágta, az ütésektől földre kerülő sértett torkát és a testét megrúgta, fojtogatta, valamint egy virágcseréppel is megdobta.

A verés során a férfi azt követelte, hogy a sértett fizesse ki neki az autóján a karcolással okozott kárt, ezért a sértett 40 ezer forintot adott neki. A sértett – aki kérte a férfi megbüntetését – a bántalmazás miatt 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett és a rongálások miatt 50 ezer forint kára is keletkezett.

A kunszentmiklósi rendőrök másnap, január 8-án őrizetbe vették a férfit és önbíráskodás bűntettén kívül súlyos testi sértés bűntettének kísérlete, valamint magánlaksértés és rongálás vétsége miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A rendőrség kezdeményezte a gyanúsított letartóztatását is.

A Kunszentmiklósi Járási Ügyészség indítványozta a gyanúsított letartóztatását, ugyanis tartani kell attól, hogy a gyanúsított szabadlábra kerülése esetén a sértettet újból bántalmazná, a fenyegetéseit beváltaná, így a bűnismétlés veszélye a letartóztatás elrendelését indokolja.

A Kecskeméti Járásbíróság nyomozási bírója január 10-én az ügyészi indítvánnyal egyetértve elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A döntés ellen a gyanúsított fellebbezett.

Hozzászólások