szerző:
hvg.hu/MTI
Tetszett a cikk?

Nem volt nehéz dolguk a mórahalmi rendőröknek.

Elkapták a rendőrök azt a férfit, aki két szálláshelyen is hamis pénzzel próbált fizetni. Nem az övé volt az év legjobban kidolgozott csalása, ugyanis

egy fénymásolószalonban készítette a hamis 500 eurósokat.

A gyanú szerint a férfi előbb pénteken egy szegedi, vasárnap pedig egy mórahalmi szálláshelyen foglalt szobát. Szegeden hamis 500 euróssal fizetett, de a szobát már nem foglalta el, hanem a visszajáró pénzt átvéve elhagyta a helyszínt.

Két nappal később a férfi Mórahalmon vett ki egy szobát, és a számlát újra egy hamis 500 euróssal próbálta meg kiegyenlíteni, ám a recepciósnak gyanús lett, hogy csak az után akarta kitölteni a bejelentőlapot, hogy megkapta a visszajárót. Amikor a recepciós jobban megnézte a pénzt, rájött, hogy hamis. Értesítette a rendőröket, akik gyorsan elfogták a menekülni próbáló gyanúsítottat.

A férfi korábban már öt alkalommal állt bíróság előtt, a mostani hamisítást is nem sokkal a szabadulása után követte el.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!