szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Minden olyan törvényt felülvizsgálnának, „amely az emberek jogos igazságérzetét sérti”.

Balatonfüreden tartja szokásos, évkezdő frakcióülését február 12-13-án a Fidesz – értesült a Magyar Nemzet.

A lap információi szerint a tanácskozáson szó lesz arról, hogy „minden olyan törvényt felül lehetne vizsgálni, amely az emberek jogos igazságérzetét sérti”. Azt, hogy ez pontosan mit takar, nem írja a cikk, de a frakció mindenképpen kiemelten foglalkozik majd a börtönkártérítések megszüntetésével és a feltételes szabadságra bocsátás feltételeinek szigorításával. Balatonfüreden emellett a Szeviép-ügy is terítékre kerül majd.

Orbán Viktor évkezdő sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy a kormány felfüggeszti a hazai börtönkörülményekért megítélt kártérítések kifizetését. A Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat szerint azonban semmi ilyesmi nem történt: a kormány mindössze arra szólította fel az igazságügyi minisztert, hogy „egyes ügyekben a jogszabályok által biztosított legvégső időpontig” ne fizessen. Márpedig ez pontosan így volt eddig is, az állam a határidő lejárta előtt fizette ki a kártérítéseket.

Varga Judit igazságügyi miniszter pedig közösségi oldalán jelentette be, hogy a minisztérium sürgősséggel elkészítette a szükségesnek tartott jogszabály-módosítások előterjesztéseit a győri gyermekgyilkosságot követően elrendelt átfogó kormányzati vizsgálat eredménye szerint.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Radnai Károly: Amilyen a társadalom, olyan az adórendszer

Radnai Károly: Amilyen a társadalom, olyan az adórendszer

156 koronavírusos beteg hunyt el, 6819 új fertőzöttet találtak

156 koronavírusos beteg hunyt el, 6819 új fertőzöttet találtak

Tokió 2020: 1,9 milliárd dollárba kerülhet az olimpia halasztása

Tokió 2020: 1,9 milliárd dollárba kerülhet az olimpia halasztása