szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A kormány és a főváros is azt ígéri, napokon belül aláírhatják a szerződést a buszbeszerzés finanszírozásáról, amelynek január végén járt le a határideje.

A kormány még tavaly júliusban úgy döntött, hogy 3,2 milliárd forinttal támogatja a fővárosi közösségi közlekedés autóbusz-járműparkjának cseréjét, csakhogy még mindig nem kötötték meg a támogatási szerződést – írja a Népszava. A lap szerint a BKV egyik vezetője arra panaszkodott: nem tudni, honnan lesznek buszok szeptemberre, amikor a 3-as metró középső szakaszán elkezdődik a lezárás.

A támogatási szerződés megkötésének határideje január vége lett volna. Az ősztől legalább 30 busszal többre lesz szükség, mint amennyivel eddig megoldották a pótlást.

Kiss Ambrus, Budapest gazdasági ügyekért felelős főpolgármester-helyettese azt állítja: már csak a technikai jellegű egyeztetések maradtak hátra. Hasonlóképpen nyilatkozott Fürjes Balázs, a Budapest fejlesztéséért felelős államtitkár is, hozzátéve: reményei szerint napokon belül aláírhatják a szerződést. Ha pedig ez megvan, akkor már utalják is a pénzt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Meghalt két ember egy valószínűleg önvezető Teslában

Meghalt két ember egy valószínűleg önvezető Teslában

A járvány kezdete óta megháromszorozódott a depresszió gyakorisága

A járvány kezdete óta megháromszorozódott a depresszió gyakorisága

Müller Cecília: Kicsit csökkent a nyomás az egészségügyön

Müller Cecília: Kicsit csökkent a nyomás az egészségügyön