szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Sajtóhírek szerint az intézmény dolgozói védőfelszerelés nélkül kerültek kapcsolatba egy koronavírusos beteggel. A páciensről két nap után derült ki, hogy elkapta a kórt.

Koronavírus-járvány
Van-e visszatérés a "normalitáshoz" az oltásoknak köszönhetően? Egyáltalán: mi az "új" normális? Utazunk? Nyaralunk? Bulizunk? Megyünk színházba és koncertre? Mennyire fenyegetőek a vírus különböző mutációi? Kell-e tartanunk negyedik, ötödik vagy sokadik hullámtól? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
Friss cikkek a témában

Orvosok és ápolók kerültek karanténba az Uzsoki Utcai Kórházban azt követően, hogy megfelelő védőfelszerelés nélkül vizsgáltak egy koronavírusos beteget – erről maguk az érintettek meséltek a 444.hu-nak.

Egy egészségügyi dolgozó azt állította, hogy szerdán este vették fel a beteget, a tünetei alapján gyanús volt, hogy esetleg koronavírusos, de mivel az akkori hivatalos esetdefiníciónak nem felelt meg, ezért nem tesztelhették. A pácienst végül pénteken, vagyis két nappal a kórházba kerülése után tesztelték le.

Az eredmény pozitív lett.

A lap egy másik forrása azt mondta, hogy nem viseltek megfelelő védőfelszerelést, de nem is nagyon lehetett volna, mert abból alig an, így csak akkor vennék fel, ha biztosan tudák, hogy fertőzött egy beteg, ez azonban csak pénteken derült ki erről a páciensről is.

A dolgozó arról is beszélt, hogy miután pénteken kiderült, hogy koronavírussal fertőzött a beteg, a kórház nagyon gyorsan és jól járt el. Azokat az egészségügyi dolgozókat, akik kapcsolatba kerültek a beteggel, azonnal elkülönítették, a többieket visszahívták, és azóta is kifejezetten jó körülmények között tartják őket elzárva.

Egy másik forrás szerint teszteket is végeztek, de mindenkit biztosan nem teszteltek le.

A 444.hu azt írja, információik szerint összesen több mint egy tucat egészségügyi dolgozót helyeztek karanténba az eset miatt, akik megfelelő védőfelszerelés nélkül kerültek kapcsolatba a beteggel. A lap úgy tudja: a karanténba kerültek egyike fele orvos, a másik ápoló. 

A dolgozók egyike megjegyezte, hogy őt és társait mélységesen felháborítja, hogy “a koronás beteggel kapcsolatba kerülő egészségügyi dolgozókat nem tesztelik, ha nincsenek tüneteik, Pintér Sándor belügyminisztert viszont azonnal”.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!