131-re nőtt az igazolt magyar koronavírus-fertőzöttek száma

131-re nőtt az igazolt magyar koronavírus-fertőzöttek száma

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 131-re nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma - közölte a koronavirus.gov.hu hivatalos információs oldal.

Egy nap alatt 28 új koronavírus-fertőzöttet találtak Magyarországon a hivatalos járványügyi oldal közlése szerint. Ez azt jelenti, hogy egyetlen nap alatt 27 százalékkal ugrott meg a fertőzöttek száma.

Az országban jelenleg beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma így 131 fő, közülük 117-en magyarok, 14-en külföldiek.

A gyógyultak száma (7) és az elhunytak száma (4) nem változott. (Frissítés: Cikkünk megjelenését követően az elhunytak száma hatra nőtt.)

115 ember van kórházi karanténban.

Az elvégzett vírustesztek száma 4443.

A csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés - figyelmeztet az oldal, amely felhívja a figyelmet arra, hogy a tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatértek, és aki teheti, az maradjon otthon, és mindenki tartsa be a szabályokat és az ajánlásokat.

Hozzászólások