T. R.
T. R.
Tetszett a cikk?

Görögországban már meglépték.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője parlamenti írásbeli kérdéssel fordult Nagy István agrárminiszterhez:

A lefoglalt alkoholt, feldolgozás után fel lehet használni Magyarországon készfertőtlenítőként?

Ez volt a kérdésének címe, a dokumentumban pedig idézte az Index cikkét, amely arról szólt, hogy Görögországban az illegális szeszfőzdéktől lefoglalt alkoholt is felhasználnák fertőtlenítésre. A görög tájékoztatás szerint nagyjából 155 tonna lefoglalt alkohol van a vámhatóság raktáraiban, és olyan vállalatokat keresnek, amelyek fertőtlenítőszert tudnak belőle előállítani.

Vadai kérdésére Tállai András, a pénzügyminiszter államtitkára válaszolt. Kiderült, hogy

a kormány jelenleg vizsgálja, hogy az elkobzott, illetve a lefoglalt alkoholtermék mennyisége, tulajdonságai, jogi háttere, a felhasználás gyakorlati kivitelezhetősége és ellenőrizhetősége indokolj-e az elkobzott alkohol kézfertőtlenítőként történő felhasználását."

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!