szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A háziorvosi ellátással is gondok vannak a polgármester szerint: szerinte a járvány miatt több orvos visszamondta az ügyeletet, így szerdán például csak szakápoló és sofőr teljesített szolgálatot az ügyeletben.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Harmincegy igazolt koronavírus-fertőzött van a borsodnádasdi idősotthonban, közülük 15-en kórházba kerültek, egy ember elhunyt – ezt közölte az RTL Híradó kérdésére a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal. Négy fertőzöttről már korábban tudni lehetett. A település polgármestere, Kormos Krisztián szerdán azt írta a közösségi oldalán, hogy már a városban is vannak betegek. Gondozók és önkormányzati dolgozók első tesztjei is pozitívak lettek.

A település azonnal cselekedett: gyorsteszteket vettek, bezárták az intézményeiket, és folyamatosan fertőtlenítik az utcákat, így próbálják megállítani a koronavírus-járványt a háromezres lakosságú Borsodnádasdon.

A polgármester a háziorvosi ellátással kapcsolatos problémákról is írt: szerinte a járvány miatt több orvos visszamondta az ügyeletet, így szerdán például csak szakápoló és sofőr teljesített szolgálatot az ügyeletben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!