szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Azon idegesítette fel magát a páciens, hogy nem engedték ki a szobából.

Koronavírus - a második hullám
Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

Az első karanténba kerültek között lehet az a férfi, aki a Szent László kórházban egy késsel hadonászott még március 14-én.

Az Index úgy tudja, a férfi azon húzta fel magát, hogy nem engedték ki a szobából, ezért elővett egy a kést, amivel fenyegető mozdulatot tett az ott dolgozó nővér felé.

A férfi ellen felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt indított nyomozást a rendőrség.

A lap megemlíti a cikkében, hogy míg erről az esetről az operatív törzs nem számolt be a sajtótájékoztatóin, addig a kórházi karanténba került iráni diákok minden mozdulatáról igen.

Március 16-án jelentette be a Belügyminisztérium, hogy az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság – kitoloncolással – kiutasított Magyarország és az Európai Unió területéről 13 iráni állampolgárságú egyetemistát, akik a Dél-Pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet Szent László Telephelyén voltak karanténban a koronavírus miatt. Előtte két iráni diákot szintén kiutasítottak.

A Belügyminisztérium szerint az iráni egyetemisták a karanténként kijelölt szobát engedély és védőruházat nélkül elhagyták, oda a többszöri felszólítás ellenére nem mentek vissza, hangosan elégedetlenkedtek, az egészségügyi személyzettel szemben agresszíven léptek fel, utasításaiknak nem tettek eleget.

Az egyetemisták bírósághoz fordultak, bírósági felülvizsgálatot és azonnali jogvédelmet kértek. Az egyiküket képviselő Magyar Helsinki Bizottság szerint a hatósági dokumentumok ellentmondásosak és hiányosak voltak, nem derült ki világosan, hogy mi történt valójában, és kinek milyen szerepe volt az eseményekben. A Fővárosi Törvényszék megítélése szerint azonban az idegenrendészeti hatóság jogszerűen döntött kiutasításukról.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Koronavírus: rendőri jelenlét kell a Szent László Kórházban

A karanténban tartott irániak miatt hívták a hatóság embereit – derült ki az operatív törzs hétfői sajtótájékoztatóján, ahol az is elhangzott, hogy akik megsértik a közegészségügyi szabályokat, vagy garázdaságot követnek el, azokat az idegenrendészeti főigazgatóság kiutasíthatja az országból.

Bárki kiveheti a Kaliforniába jöttem híres családi házát

Bárki kiveheti a Kaliforniába jöttem híres családi házát

Egészségügyi diktatúrát emlegetnek a francia vendéglősök, mert korábban kell bezárniuk

Egészségügyi diktatúrát emlegetnek a francia vendéglősök, mert korábban kell bezárniuk

3200 Celsius-fok van ezen a különleges bolygón

3200 Celsius-fok van ezen a különleges bolygón