szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ez még csak részösszeg, a kampány jelenleg is zajlik.

336 millió forintot költött a kormány a gazdaságvédelmi tervet reklámozó óriásplakát-kampányra, mindössze két hét alatt –  írja Csárdi Antal LMP-s parlamenti képviselő közösségi oldalán. Csárdi közérdekű adatigényléssel fordult a Miniszterelnöki Kabinetirodához, erre válaszul írták, hogy

a május 1-től 16-ig tartó kivitelezési időszakban 4260 darab óriásplakátot rendeltek, ennek költsége bruttó 335 923 033 forint.

Ez még csak részköltség – írja a Kabinetiroda válaszát részleteiben is ismerő Index.hu –, a kampány jelenleg is zajlik.

Az állami megrendeléseket összefogó Nemzeti Kommunikációs Hivatal (NKOH) tavaly év végén 50 milliárd forintos keretmegállapodást írt alá úgy, hogy a szerződés kétszer megújítható, azaz a tényleges keret nettó 150 milliárd forint.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!