szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ha valaki nem hallott volna róla.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Az MTI közölt fotósorozatot óriásplakátokról, amelyek a kormány Gazdaságvédelmi akciótervét népszerűsítik Pécsett. A vélhetően az ország más táján is kihelyezett plakátok a koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet idején meghirdetett intézkedéseket hirdetik, például a 13. havi nyugdíj visszaépítését, a bérkiegészítést vagy a hitelfizetési moratóriumot.

A Közbeszerzési Értesítőben nincs nyoma annak, hogy a koronavírussal kapcsolatos gazdasági intézkedések hirdetését mennyi pénzből és ki bonyolítja, jó eséllyel ez is része annak a keretszerződésnek, amelyet a Nemzeti Kommunikációs Hivatal március elején kötött az örökös nyertes Balásy Gyula-cégekkel, a New Land Mediával és a Lounge Designnal - ezúttal 50 milliárd forint értékben.

Ez ráadásul már a második plakátkampánya a kormánynak a veszélyhelyzet másfél hónappal ezelőtti meghirdetése óta.

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Idén még több Mac gépet fogunk venni, mint tavaly – szól az előrejelzés

Idén még több Mac gépet fogunk venni, mint tavaly – szól az előrejelzés

Központosított koncessziók: Rogán Antal másfél hónap után kiesett a pikszisből

Központosított koncessziók: Rogán Antal másfél hónap után kiesett a pikszisből

A fiatalság nevében dicsérte a kormányt egy inkognitós Fidelitas-elnök a HírTV-ben

A fiatalság nevében dicsérte a kormányt egy inkognitós Fidelitas-elnök a HírTV-ben