szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Rendkívül határozott választ adott Vera Jourová.

A nemzeti konzultáció egyik kérdésében a kormány azt állítja, hogy „Brüsszel arra készül, hogy megtámadja a magyar alkotmány bevándorlással kapcsolatos szabályait. Arra akarnak kényszeríteni bennünket, hogy megváltoztassuk Alaptörvényünk migrációt tiltó rendelkezéseit.”

Vera Jourovának, az Európai Bizottság alelnökének az Euronews tudósítója tette fel a kérdést szerdai – egyébként a dezinformációról szóló – sajtótájékoztatóján: igaz-e, amit a kormány állít. Jourová úgy felelt, hogy bár még nem látta a szöveget, ha tényleg az van benne, akkor az

fake news, nem igaz.

Itt lehet megnézni (28:27-től):

Azt egyébként a kérdés megjelenése után hvg.hu is megkérdezte Kormányzati Tájékoztatási Központtól, hogy pontosan mire vonatkozik a kérdés, ám választ a kérdésünkre azóta se kaptunk.

A kormány nemzeti konzultációt indított, hivatalosan a koronavírus-járvány miatt. A kérdések többsége a pandémiás helyzetről szól, de bekerült témaként a Soros-terv és a migráció is.

A Jourová által fake newsnak minősített mondat melletti kérdés az, hogy a kormány nyílt konfliktus árán is tartson-e ki a bevándorlást tiltó szabályok mellett.

Itt a 12 igenes nemzeti konzultáció az egy bingó kérdéssel

Tegezve kezdi a kormány a nemzeti konzultációt, később átvált magázásba. "A koronavírus-járvány 2020 első felében példátlan helyzet elé állította a világ összes országát. Mi, magyarok összefogtunk, időben meghoztuk az intézkedéseket, így a járványt sikerült megfékeznünk. Az orvosok és járványügyi szakemberek ugyanakkor arra figyelmeztettek, hogy a készültséget fenn kell tartani, mert a koronavírus-járvány megjelenhet Magyarországon is.

Kovács Zoltán a Twitteren reagált, azt írta, hogy az Európai Bizottság szisztematikusan aláássa a magyar kormány migráció leküzdésére irányuló erőfeszítéseit, majd utalt a Bizottság és Soros György kapcsolatára utalt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Emlékházzá alakítják Kocsis Zoltán otthonát

Emlékházzá alakítják Kocsis Zoltán otthonát

Vera Jourová: „Sosem bántottam a magyar embereket”

Vera Jourová: „Sosem bántottam a magyar embereket”

A külügy százmilliókat fizetett annak a cégnek, amelynek koronatesztjeit át sem vette

A külügy százmilliókat fizetett annak a cégnek, amelynek koronatesztjeit át sem vette