szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Két hónappal meghosszabbította a bíróság a Deák téri gyilkosság gyanúsítottjainak a letartóztatását.

A Budai Központi Kerületi Bíróság két hónappal meghosszabbította annak a három férfinak a letartóztatását, akiket a májusi, Deák téren elkövetett kettős emberöléssel gyanúsítanak. A bíróság szerint szabadlábon hagyásuk esetén a hatóságok elől megszöknének vagy elrejtőznének.

A megalapozott gyanú szerint pénteken hajnali fél négy körül a Deák Ferenc téren két, fiatalokból álló társaság összeverekedett. Egy tizennyolc éves férfi a nála lévő késsel két embert is megszúrt, akik a földre estek. Az egyik földön fekvőt egy másik férfi még többször fejbe is rúgta. A két megszúrt fiatal a helyszínen életét vesztette.

A gyanúsítottak megpróbáltak elmenekülni a történtek után, közben elhajították a kést is. Azt a Paulay Ede utcában, egy autó alatt találták meg a rendőrök, a menekülőket pedig a Nyugati téren fogták el, tíz perccel azután, hogy a Deák térhez kiérkeztek.

A Fővárosi Törvényszék közleménye szerint a késeléssel gyanúsított férfi több ember sérelmére elkövetett emberölés, míg a másik két férfi cselekménye csoportosan és felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt felelhet. Az előbbi tíztől húsz évig terjedő – vagy életfogytig tartó – míg az utóbbi három évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

A bíróság szerint a letartóztatás elrendelése óta a bűncselekmény tényállása és jogi minősítése nem változott, a megalapozott gyanú nem gyengült. A nyomozás folyamatban van, a továbbiakban többek között szakértői vélemények beszerzése, az eljárásban az eddig ismeretlen személyek azonosítása és a gyanúsítottak kihallgatása várható.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!