szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Karácsony Gergely nem a maga ura, mások irányítják – nyilatkozta Tarlós István.

Másfél oldalas nagy interjút adott Tarlós István a Magyar Nemzetnek. A volt főpolgármester hosszan beszélt azokról az ügyekről, amelyek az új városvezetés szerint korrupciógyanúsak, ezért vizsgálóbizottság nézi át azokat. Korábban csak annyit mondott ezekről, hogy ha valaki szerint korrupció történt az ő hivatali idejében, akkor tegyen feljelentést, most viszont tovább ment:

mint elmondta, hétfőn az országos rendőrfőkapitánynál feljelentést tett.

Szerinte ugyanis ezzel lehet tisztázni a helyzetet, hogy ne terelhessék el a figyelmet arról, kilenc hónap alatt nem tud az új városvezetés felmutatni semmit.

A Lánchídról Tarlós azt mondta:

tudniuk kellett korábban is, hogy a híd állapota romlik, de még csak nem is terveztek.

De megemlítette még azt is, hogy az SZDSZ kérte annak idején, hogy a híd legyen a fővárosé.

A volt főpolgármester szerint “igazságtalan kettős mérce” azt mondani, hogy neki kilenc éve lett volna felújítani a Lánchidat, mert abban az időben több más felújítás és a főváros pénzügyi rendbetétele történt meg.

Tarlós értékelte az új városvezetés első háromnegyed évét is. Szerinte

“tulajdonképpen a kilenc hónap alatt belengetett ígéretekből lényegében semmi sem teljesült. Az idő panaszkodással, konfrontációval telik, és kétséges, hogy ez a parlamenti kampányig jelentősen változna. Látványpolitizálás, gyűlölködés folyik, amit a Hvg.hu, a 24.hu, a Népszava – úgy tűnik – teljes erővel támogat. Nap mint nap.”

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!