szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az országos tiszti főorvos korábban arra hivatkozva mondott nemet, hogy az operatív törzs miatt sok a dolga. Ennek már vége, Hadházyra viszont továbbra sem ér rá.

Koronavírus-világjárvány
A második hullámra készül a világ, miután számos országban újra megemelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma. A 2019 végén kitört világjárvány már eddig is több százezer beteg halálát okozta, a gazdasági károk pedig felbecsülhetetlenek. Igyekszünk mindenről tájékoztatni olvasóinkat, tartsanak velünk, olvassák cikksorozatunkat.
Friss cikkek a témában

Csak írásban hajlandó válaszolni a független országgyűlési képviselő, Hadházy Ákos kérdéseire Müller Cecília - ez derül ki a politikus által bemutatott levélből, melyet az országos tiszti főorvos küldött meg neki.

Hadházy legutóbb június 19-én érdeklődött Müllernél, mikor tudnának személyes találkozni, hogy válaszoljon néhány, a járványhelyzettel kapcsolatos kérdésére. A képviselő korábban is szeretett volna beszélni az országos tiszti főorvossal, ám Müller közölte:

az operatív törzsben való teendői miatt erre nincs ideje.

Bár a törzsi tájékoztatók véget értek, Müller, a most megküldött válasza alapján továbbra sem akar Hadházyval találkozni.

A tisztifőorvos a törvényt is és saját ígéretét is megszegve ezt megtagadta - írásban hajlandó csak a kérdéseimmel foglalkozni. Gondolom így előzetesen átküldheti Rogán professzornak őket”

- írta a Facebookon Hadházy Ákos.

A képviselő szerint bőven lenne mit kérdezni Müllertől. “A legaktuálisabb az a józan ésszel megmagyarázhatatlan levele, amelyben megfenyegeti a kórházakat, hogy ne teszteljenek túl sokat” - fogalmazott Hadházy, utalva a Népszava egy korábbi írására. Hadházy szerint a vonatkozó levélnek nincs szakmai magyarázata,

csak politikai.

“Ez a kormány nem kormányoz, hanem permanensen kampányol. Müller nem tiszti főorvosként, hanem propagandatisztként dolgozik” - írta a képviselő. “A módszeresen alacsonyan tartott teszteléssel a statisztikát szépíti - jól láthatóan kerekedik a propagandasztori, ami szerint nálunk átkozottul jó a helyzet”.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Moszkva szerint túl durva volt, ahogy a fehérorosz rendőrök elbántak az orosz újságírókkal

Moszkva szerint túl durva volt, ahogy a fehérorosz rendőrök elbántak az orosz újságírókkal

Itt vannak a Samsung hivatalos videói az újdonságokról

Itt vannak a Samsung hivatalos videói az újdonságokról

Meghalt Marschall Péter tévés producer

Meghalt Marschall Péter tévés producer