szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az érintetteket a budapesti Szent László kórházba vitték.

Koronavírus-világjárvány
A második hullámra készül a világ, miután számos országban újra megemelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma. A 2019 végén kitört világjárvány már eddig is több százezer beteg halálát okozta, a gazdasági károk pedig felbecsülhetetlenek. Igyekszünk mindenről tájékoztatni olvasóinkat, tartsanak velünk, olvassák cikksorozatunkat.
Friss cikkek a témában

Két fertőzöttet azonosítottak a Rákóczi Szövetség sátoraljaújhelyi táborában – erősítette meg a hvg.hu értesülését a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK).

A hétfőn kezdődött táborban 250-en voltak, közülük egy magyar és egy délvidéki (szerb) állampolgárnál mutatták ki a fertőzést. A fővárosi Szent László kórházba vitték őket.

Az NNK azt nem árulta el, hogy hány évesek az érintettek, ahogyan azt sem, hogy az állapotuk indokolta-e a kórházba szállításukat. A táborban Kárpát-medencei középiskolások, egyetemisták illetve tanárok vannak.

Koronavírus-fertőzöttek voltak egy sátoraljaújhelyi táborban

A helyszínre kivonult az ÁNTSZ, a szoros kontaktokat tesztelték - tudta meg a hvg.hu. Míg olvasónk aktív fertőzöttekről, a tábor egyik vezetője "gyanús esetekről" beszélt, akiket elkülönítettek.

A fertőzöttekkel szorosan érintkező táborozókat az NNK közlése szerint még a táborban azonnal elkülönítették, 20 délvidéki résztvevőket busszal vittek haza, ahol a saját országuk szerinti eljárásrend alapján figyelik meg őket. 27 magyar állampolgár szintén elhagyta a tábort, számukra otthoni megfigyelést írtak elő. Azokat a további táborozókat és személyzetet, akiknél felvetődik, hogy szoros kontaktusba kerültek a pozitív esetekkel, szintén otthonukban figyelik meg.

Az eset részletei nem ismertek pontosan, a Rákóczi Szövetség ugyanis nem nyilatkozik. Kedden késő este annyit tudtunk kideríteni, hogy a Délvidékről érkező busz utasait a tábor kezdete előtt Budapesten tesztelték – arra az NNK sem válaszolt, hogy kinek a megbízásából és hol, illetve miért nem várták meg az eredményt –, a két fertőzésről pedig kedden, városnézés közben értesültek a résztvevők. Egyikük elmondása szerint azonnal visszavitték őket a táborba, a két fertőzöttet már akkor elkülönítették, majd kivonultak az NNK munkatársai, és a szoros kontaktokat tesztelték.

A hvg.hu forrása szerint egy tanár és egy diák ferttőződött meg, de ezt hivatalosan nem erősítette meg az NNK.

(kapcsolt képünk illusztráció)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gyakoribbá és nagyobb kiterjedésűvé válhatnak a szélsőséges szárazságok Közép-Európában

Gyakoribbá és nagyobb kiterjedésűvé válhatnak a szélsőséges szárazságok Közép-Európában

Radar360: Milliók Demeter zenésztársának, kevés pénz a tanároknak

Radar360: Milliók Demeter zenésztársának, kevés pénz a tanároknak

Egymillió koronavírusos van már Afrikában

Egymillió koronavírusos van már Afrikában