szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Kisebb botrány tört ki a Parlamentben Deutsch Tamás felszólalása után: a KDNP szerint Nunkovics Tibor jobbikos képviselő zsidózott a beszéd közben. Az ellenzéki párt képvselője azt állítja, csak Deutsch púderes orrára tett megjegyzést.

Az EU-s hitelfelvételi mentőcsomagról vitázott kedden a magyar országgyűlés, amelyen Deutsch Tamás európai parlamenti képviselő is felszólalt. Az Index cikke szerint ezt követően a KDNP-s Soltész Miklós szót kért és azt mondta, hogy amikor Deutsch arról beszélt, hogy a Jobbik zsidó képviselők listázását kérte, amitől ettől Karácsony Gergely sem határolódott el, akkor a jobbikos Nunkovics Tibor

teljesen egyértelmű szólást, illetve jelet tett, majd felmutatott az emelvényen beszélő Deutsch Tamásra, őt is a zsidóságával vállalva. Többen látták, ezt, amit ön mondott".

Az elnöklő Latorcai János súlyosnak nevezte a jobbikos képviselő kijelentését, amelyet szerinte a Ház meg fog vizsgálni.

Nunkovics is szót kért és azt mondta, elismeri, hogy bekiabált Deutsch felszólalása közben, amiért elnézést kér, de annak tartalma viszont semmilyen összefüggésben nincs azzal, amit állítanak, és ezt majd a jegyzőkönyv bizonyítani is fogja.

A Jobbik ezzel kapcsolatban kiadott egy közleményt is, abban Nunkovics azt állítja, nem tett antiszemita kijelentést.

Amit én mutattam, az nem volt más, mint Deutsch Tamás általam vélelmezett drogfogyasztási szokásaira utaló jel. Szó szerint azt mondtam: Biztosan púderes maradt az orra!.

Nunkovics szerint ezt a képviselőtársai is hallották, és ők is meg tudják erősíteni, hogy mi is hangzott el az ülésteremben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Csaknem 100 ezer forintba kerül a PCR-teszt a hódmezővásárhelyi kórházban

Csaknem 100 ezer forintba kerül a PCR-teszt a hódmezővásárhelyi kórházban

Ilyen lesz a hamarosan érkező BMW M4

Ilyen lesz a hamarosan érkező BMW M4

Megdőlt Romániában a napi halálozások rekordja

Megdőlt Romániában a napi halálozások rekordja