szerző:
HVG
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A kivételes figyelem – és támogatáscunami – mögött nem nehéz meglátni a politikai motivációt. Erről is olvashat a csütörtökön megjelenő HVG hetilapban.

Nem sajnálja a pénzt Debrecentől a kormány, nagyívű fejlesztésekbe fogtak a cívisvárosban. Miközben a fővárosban a Lánchíd körül megy a huzavona, a kabinet egymagában többel támogatta a debreceni strand fejlesztését, mint amennyit a pesti hídfelújításra szánnak.

„Felmerült, de elvetettük” – mondta nem sokkal a tavalyi önkormányzati választások után Gulyás Gergely arra reagálva, hogy miután a Fidesz elveszítette Budapestet, a kormányközeli Civil Összefogás Fórum azzal az ötlettel állt elő: „Debrecen legyen a nemzeti ellenállás új fővárosa.” A miniszter később azt mondta, csak viccelt, amikor azt mondta, hogy a 2011-es alkotmányozás során felmerült a fővárosváltás lehetősége, azt azonban nagyon is komolyan gondolják a kormányban, hogy semmi közpénz nem drága, ha a debreceni fejlesztésekről van szó.

Debrecenben és környékén épül MotoGP-pálya, a város megvásárolta a másodosztályba bukott focicsapatot, 15 medencés fürdőkomplexum is készült, hogy pörögjön a turizmus.

Az eddigi fejlesztési támogatások azonban aprópénznek tűnnek a Debrecennek dedikált állami 600 milliárdhoz képest.

Több, névtelenséget kérő helyi forrásunk szerint a milliárdokkal a párthűséget jutalmazza a kormány, Debrecen ugyanis hosszú évek óta a NER erős bástyája.

Részletek a csütörtökön megjelenő HVG hetilapban és a hvg360-on.

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A bejrúti robbanás idején épp szült egy nő, az apa videóra vette az ijesztő jelenetet

A bejrúti robbanás idején épp szült egy nő, az apa videóra vette az ijesztő jelenetet

71 ezer forintot kell fizetnie egy 150 ezer forintból élő pedagógusnak, hogy újra taníthasson

71 ezer forintot kell fizetnie egy 150 ezer forintból élő pedagógusnak, hogy újra taníthasson

Hetvenezer forintba is kerülhet a szabadulás a karanténból

Hetvenezer forintba is kerülhet a szabadulás a karanténból