szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Elrendelte a bíróság a 368 millió forintos csalással gyanúsított csengeri nő letartóztatását.

A Mátészalkai Járásbíróság elrendelte a letartóztatását 30 napra a csengeri örökösnőként ismertté vált asszonynak, P. Máriának – írja a 24.hu. A nőt hétfőn vette őrizetbe a rendőrség.

A csengeri örökösnő korábban már volt letartóztatásban, tavaly nyáron engedték ki a börtönből, és bűnügyi felügyeletbe (korábbi nevén házi őrizetbe) került. A nő hazatérhetett az otthonába, de nyomkövetőt kellett viselnie. A gyanú szerint a P. Mária a bűnűgyi felügyelet alatt is folytathatt a tevékenységét, a korábbiakhoz hasonlóan egy ismerősétől 8.350.000 forintot csalhatott ki, amit a mai napig nem fizetett vissza. A bíróság mostani döntése szerint megalapozottan lehet tartani arról, hogy szabadlábra helyezése vagy a bűnügyi felügyelet meghosszabbítása esetén újabb bűncselekményt követne el.

Azt is hozzátették, fennáll a veszélye annak is, hogy az eljárásban részt vevő tanúk befolyásolásával a bizonyítást veszélyeztetné, vagy megszökne, elrejtőzne a hatóságok elől. Mindezek alapján a bíróság újból elrendelte a letartóztatását.

A végzés ellen a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be. A jogerős döntést a Nyíregyházi Törvényszék fogja meghozni.

P. Mária (akkor még Sz. Gáborné) a 2018-as választási kampányban vált ismertté. Éveken át környékezett meg embereket egy 1300 milliárd forintos örökség sztorijával, többek között Kósa Lajos fideszes politikustól is befektetési tanácsot kérve. Mint tavaly kiderült, a politikus többször is találkozott az állítólagos örökösnővel, és egy közjegyző előtti megállapodást is aláírt vele. Kósa – bár elismerte a dokumentum valódiságát – csalónak nevezte a nőt.

A nő tavaly áprilisban elhagyta az országot, majd nemzetközi elfogatóparancs alapján Svájcban fogták el. Hazahozatala után a nőt 368 millió forintos csalással gyanúsították meg, ennyit adtak neki kölcsön 2013 és 2018 között. A gyanúsítás szerint azzal az ürüggyel kért kölcsön pénzt, hogy abból juthat hozzá az 1300 milliárdos örökségéhez.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az örmények állítják: Törökország lelőtte egy vadászgépüket

Az örmények állítják: Törökország lelőtte egy vadászgépüket

Jakab Ferenc mostantól az MTA doktora

Jakab Ferenc mostantól az MTA doktora

Az agilitás a jól bevált munkahelyi közösségeket is felrázza

Az agilitás a jól bevált munkahelyi közösségeket is felrázza