szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Bogdán László sepsiszentgyörgyi születésű székelyföldi író, újságíró, a Magyar Művészeti Akadémia tagja 72 éves volt.

Meghalt hétfőn Bogdán László székelyföldi író, költő, újságíró, a Magyar Művészeti Akadémia tagja - jelentette internetes oldalán a Háromszék napilap.

Bogdán László Sepsiszentgyörgyön született 1948. március 8-án. 1969-től a Megyei Tükör munkatársaként dolgozott szülővárosában, 1987-től A Hét című hetilap szerkesztője volt, majd az 1990-es évektől a Háromszék főmunkatársaként közölt írásokat, főként kulturális és közéleti témákban.

Termékeny író volt: évente több vers- és prózakötetet is megjelentetett. Irodalmi munkásságát több szakmai díjjal is elismerték. Többek között 2008-ban Márai Sándor-díjat, 2010-ben József Attila-díjat kapott, a Román Írószövetség prózadíját pedig kétszer is elnyerte. A Magyar Művészeti Akadémia 2011-ben választotta tagjává.

Széles látókörű gondolkodóként, rendkívül sokoldalú érdeklődésű értelmiségiként a háromszéki kultúrélet meghatározó személyiségei közé tartozott. Temetéséről később intézkednek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A rendőrök beárazták a magyarországi szabálytalankodásokat

A rendőrök beárazták a magyarországi szabálytalankodásokat

Szeretettel a Vajdaságból: Egypártrendszerből egypártrendszerbe lépett Szerbia

Szeretettel a Vajdaságból: Egypártrendszerből egypártrendszerbe lépett Szerbia

Orbán a gyengébb felfogásúaknak is üzent a Bush-szobor avatásán

Orbán a gyengébb felfogásúaknak is üzent a Bush-szobor avatásán