szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A megvert Busai Attila nem tudja, mi lehetett a támadás mögött, de nagyon férfiatlan dolognak tartja, ha valaki verőlegényekkel intézi ezt.

Az FTC és a DVTK egykori focistája, Busai Attila szerint megrendelésre támadhatták meg. Busait egy IX. kerületi étteremben verték meg ismeretlenek augusztus 5-én, aminek következtében arca három helyen tört el, meg kellett műteni, és legalább másfél hónap, amíg felépül.

“Egy barátommal visszamentünk az étterembe, ahol korábban ott felejtette a sapkáját. Egy percet töltöttünk a helyszínen, amikor a folyosóról belépett két kapucnis, az arcukat maszkkal eltakaró férfi. Ezután szó nélkül leütöttek. Én azonnal eszméletemet vesztettem és a földre kerültem. A barátom szerencsére kisebb sérülésekkel megúszta és el tudott menekülni”

- mondta a noizz.hu-nak Busai, aki saját bevallása szerint nem tudja, mi lehetett a támadás indítéka, de azt gyanítja, hogy valaki ráküldte a verőembereket. De ezzel kapcsolatban csak annyit mondott, hogy nem tartja túl férfias dolognak, ha valaki verőemberekkel intézi személyes konfliktusait.

A focista szerint az ökölharc szó is túlzás, és szóváltás sem történt az eset előtt.

A rendőrség közleménye szerint a Fővám téren lévő szórakoztatócentrumában történt verekedés miatt a 28 éves K. Albertet, a 29 éves R. Endrét és a 30 éves N. Ádámot súlyos testi sértés bűntett és garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, és indítványozták a letartóztatásukat. A nyomozás adatai szerint augusztus 5-én délután két férfi szóváltásba keveredett az étterem felszolgálóival, akik felszólították őket, hogy hagyják el a vendéglátóegységet. A férfiak ekkor átmentek egy szomszédos szórakozóhelyre, majd az esti órákban visszatértek az étterembe, ahol ismét összetűzésbe kerültek egy három fős társasággal. A vita ekkor fajult verekedéssé.

A 31 éves Busai körül eléggé felpörögtek a dolgok mostanában, bár egyiknek sem örülhet: a legutóbb Indiában focizó játékos leigazolását július végén jelentette be a svéd harmadosztályú Nyköping a szintén magyar Völgyi Dániellel együtt, de villámgyorsan megváltak tőle, miután kiderült, hogy a klubhoz érkező új szponzor, aki a magyarokat is közvetítette, egy idén alapított cég, ami egy hongkongi vállalkozás nevében járt el. A két vállalat tulajdonosa ugyanaz a hongkongi házaspár, a közvetítő pedig családi kapcsolatban van a Bundakirály néven ismert szingapúri Wilson Raj Perumallal, aki a vád koronatújaként főszereplője a lassan hetedik éve húzódó magyarországi bundabotránynak és a kapcsolódó pernek.

A Nyköping szerződést bontott a szponzorral, és a két magyart sem igazolták le, bár egyes információk szerint ezt a svéd labdarúgó szövetség nem engedte. “Még ha jó szándékkal is érkezett a szponzor, a múltja aggodalomra ad okot, s a klub nem szeretne kellemetlen helyzetbe kerülni emiatt” - áll a klub állásfoglalásában azzal kapcsolatban, miért váltak meg Busaitól és Völgyitől.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Sport

Megkezdődött a bundabotrány pere

Megkezdődött a milliárdos nagyságrendű nemzetközi sportfogadási csalássorozat büntetőpere a Fővárosi Törvényszéken szerdán.

Egy új remény: Mivel kecsegtet a Vénusz friss szenzációja? Lehet ott élet?

Egy új remény: Mivel kecsegtet a Vénusz friss szenzációja? Lehet ott élet?

Ez történt: magyar tudósok rájöttek, miért fertőz annyira a koronavírus

Ez történt: magyar tudósok rájöttek, miért fertőz annyira a koronavírus

Egy hírben a NER

Egy hírben a NER