szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Állítólag a férfi be sem teheti a lábát az üzem területére, holott a mai napig ő az érdekképviselet vezetője.

Azonnali hatállyal rúgta ki tavaly februárban az esztergomi Suzuki azt a férfit, akit az újonnan alapított szakszervezeti alapszervezet titkárának választottak. Mivel a szakszervezeti vezetőt munkahelyi védelem illette volna meg, pert indított az autógyártóval szemben. A 24.hu úgy értesült:

a munkaügyi per végül nem a bíróságon ért véget, hanem peren kívüli egyezséggel zárult.

Ezt viszont – mivel az egyezség titoktartási záradékot is tartalmaz – sem az érintett, sem a cég nem erősítette meg a lapnak. A gyár berkein belül az a hír járja – írják továbbá –, hogy a kirúgott szakszervezetis nem is teheti be lábát az üzem területére, holott a mai napig ő az érdekképviselet vezetője. Ennek fejében ugyanakkor állítólag milliós nagyságrendű bánatpénz ajánlott meg a gyár.

A férfi 14 évet húzott le a cégnél, munkájára aligha lehetett panasz, hiszen műszakvezető volt, amikor mennie kellett. Most a töredékét keresi a suzukis fizetésének, a híroldal szerint egy kisvállalkozásnál áruszállító.

A Suzuki eközben továbbra is levegőnek nézi a szakszervezetet, megalakulását továbbra is vitatja. Eredményt így is értek el a dolgozók: a tavalyi és az idei évben jóval nagyobb béremelést kaptak, mint korábban, és újabban fogadóórákat is tartanak a cég vezetői a 24.hu forrásai szerint. Sőt, tavaly a cég azzal igyekezett csillapítani a kedélyeket a szakszervezet lefejezése után, hogy a meglévő 13. havi bért megfejelték a 14. havival is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hogyan takarhatom ki az otthonom a Google Street View-n?

Hogyan takarhatom ki az otthonom a Google Street View-n?

Meglepetés: a régi tagokkal együtt tér vissza az AC/DC

Meglepetés: a régi tagokkal együtt tér vissza az AC/DC

2024-ben űrszondát küld a Holdra az Egyesült Arab Emírségek, 2117-ig beköltözne a Marsra

2024-ben űrszondát küld a Holdra az Egyesült Arab Emírségek, 2117-ig beköltözne a Marsra