szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A képviselő szerint a kerület a "homoszexualizmus fellegvára" lett. Az önkormányzat feljelentést tesz.

Újbuda önkormányzata hétfőn helyezte ki a LMBTQ közösség szivárványos zászlaját a városházára, kedden azonban Novák Előd eltávolította azt, ezt az önkormányzati képviselő írta közleményében.

A DK fővárosának minősülő Újbuda immár a homoszexualizmus fellegvára is lett"

– írta a Mi Hazánk politikusa.

"Az ország ötödik legnagyobb önkormányzata, Újbuda is garázdaságot kimerítő módon felvonta a sokakban megbotránkozást keltő LMBTQP-zászlót, ezért

helyi önkormányzati képviselőként kötelességemnek éreztem a törvényes rend helyreállítását a szivárványos lobogó levonásával és eltüntetésével,

egyúttal elvárom a garázda elkövetők rendőrségi előállítását."

– írta Novák, aki azt is közölte, hogy panaszt nyújtott be a jegyzőnek.

Újbuda Önkormányzata később azt közölte, hogy feljelenti Novák Elődöt, amiért a polgármesteri hivatal elé felhúzott zászlót leszedte és ellopta, valamint megrongálta a zászlótartó rudat.

A Demokratikus Koalíció egy nyitott, sokszínű, befogadó társadalomban hisz. Éppen ezért elítélünk minden kirekesztő, nemi identitás alapján megbélyegző, szélsőséges megnyilvánulást. Magyarországon az LMBTQ csoport tagjainak is ugyanolyan jogaik vannak, mint bárki másnak"

- közölte az önkormányzat, hozzátéve, hogy a szivárványszínű zászlót újra kitűzik majd.

Novák Előd vasárnap a budapesti városháza épületéről szedte le a szivárványos zászlót egy 15 méteres létra segítségével. Megpróbálta kicselezni a rendőröket, de elkapták.

Múlt héten Fradi-szurkolók szaggatták le a szivárványos zászlót a ferencvárosi városháza épületéről, de az önkormányzat egy másik zászlóval pótolta azt.

A Főpolgármesteri Hivatal homlokzatára augusztus 14-én került ki az LMBTQ közösség zászlaja, a rendszerváltás óta először. Budapesten hagyományosan a nyárnak ebben az időszakában tartják a Budapest Pride Felvonulást, de idén csak fesztivál lesz kisebb eseményekkel a koronavírus-helyzetre tekintettel.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Müller Cecília: Nagyon fontos, hogy oltást kapjanak a kormánytagok és az operatív törzs

Müller Cecília: Nagyon fontos, hogy oltást kapjanak a kormánytagok és az operatív törzs

Ekkora hitelt lehet felvenni a magyar átlagbérrel

Ekkora hitelt lehet felvenni a magyar átlagbérrel

Pénteken sem egyeztek meg, újabb sztrájk jöhet a makói gumigyárban

Pénteken sem egyeztek meg, újabb sztrájk jöhet a makói gumigyárban